De Schakel
Nieuws
5 november Open dag Regionaal Archief Tilburg

Regionaal Archief Tilburg zet tijdens open dag De Kleine Meijerij in het zonnetje Zaterdag 5 november organiseert Regionaal Archief Tilburg een open dag, met speciale aandacht voor heemkundekring De Kleine Meijerij.  De kring bestaat 75 jaar, reden voor een feestje!…

Regionaal Archief Tilburg zet tijdens open dag De Kleine Meijerij in het zonnetje

Zaterdag 5 november organiseert Regionaal Archief Tilburg een open dag, met speciale aandacht voor heemkundekring De Kleine Meijerij.  De kring bestaat 75 jaar, reden voor een feestje!

Tot het werkgebied van De Kleine Meijerij behoren Berkel Enschot, Heukelom, Biezenmortel, Udenhout, Moergestel, Oisterwijk, Haaren, Esch en Helvoirt. Regionaal Archief Tilburg beheert de archieven van al deze dorpen, op de laatste twee na.

Kom naar de open dag op 5 november!

Op zaterdag 5 november om 10.00 uur opent het archief de deur voor iedereen die eens een kijkje wil komen nemen in het archief. Er wordt gestart met lekkers om stil te staan bij het jubileum van De Kleine Meijerij. Op het programma staan lezingen over het doen van stamboomonderzoek en over de verschillende websites van het archief.  Erik-Jan Boers van Tilburg University geeft een lezing over huwelijk en ontrouw in de 17e 18e eeuw. Hij neemt ons mee naar verbroken verlovingen, een baby op de stoep en nog meer smeuïge voorvallen.

Daarnaast presenteert De Kleine Meijerij zich in de hal en zijn er oude films te zien. Uit de uitgebreide collectie van Regionaal Archief Tilburg zijn opzienbarende stukken tentoongesteld in een expositie.

Iedereen is welkom, maar ben je nog nooit in Regionaal Archief Tilburg geweest, kom dan zeker kennismaken! Zolang de voorraad strekt is er een leuk cadeautje voor de bezoekers van de open dag.

 

Regionaal Archief Tilburg

Kazernehof 75
5017 EV Tilburg

www.regionaalarchieftilburg.nl

 

[fotobrijschrift] Ansichtkaart: Raadhuis / gemeentehuis van Berkel-Enschot. Gebouwd in 1932 door aannemer F. Brekelmans uit Berkel en architect C. Panis uit Tilburg en werd geopend op 6 mei 1933, vanaf 1977 politiebureau. Nu is het een woning. Raadhuisstraat.

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op