De Schakel
Nieuws
Open Atelier Weekend 2e editie

Kunstenaars uit de regio tonen in het weekend van 7 en 8 oktober hun kunsten tijdens de 2e editie van Open Atelier Weekend. Verschillende atelierdeuren in Berkel-Enschot, Haaren, Moergestel, Udenhout én Oisterwijk staan die dagen tussen 12.00 en 17.00 uur…

Kunstenaars uit de regio tonen in het weekend van 7 en 8 oktober hun kunsten tijdens de 2e editie van Open Atelier Weekend. Verschillende atelierdeuren in Berkel-Enschot, Haaren, Moergestel, Udenhout én Oisterwijk staan die dagen tussen 12.00 en 17.00 uur wagenwijd open voor het publiek. Iedereen is welkom, buurtbewoners, kunstliefhebbers, kijkers en kopers.

‘Er is de afgelopen 2 jaar veel nieuw werk gemaakt in alle disciplines en dat mag gezien worden. Het Open Atelier weekend geeft nu de mogelijkheid om in een ongedwongen sfeer met de kunstenaars in gesprek te gaan en hun werk te bekijken’, vertellen initiatiefnemers Marjon Deul en Ien Sluyters.

 

In Berkel-Enschot opent
kunstschilder Rob van Trier
aan de Kraan 94-01 zijn atelier.

Eén van de nieuwe namen die is toegevoegd aan de ‘line-up’ is Noortje Haegens.
Noortje woont sinds een paar jaar in Oisterwijk en opent dit jaar voor het eerst de deur van haar atelier tijdens het Open Atelier Weekend.

Voor Noortje is wandelen van essentieel belang in haar werk. Tijdens de wandelingen maakt ze foto’s en video’s die een vertaling zijn van haar poëtische observaties.

Afgelopen jaar heeft ze gewerkt aan een nieuwe serie ‘Voor even’ in het natuurgebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

Noortjes werk was onderdeel van museale tentoonstellingen in o.a. Kunstmuseum Den Haag, Het Noord-Brabants Museum en het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Ook de werkplaats van Marjon Deul en Ien Sluyters, beter bekend als Mainkunstenaars is te bezoeken. ‘We proberen in ons werk op een toegankelijke en humoristisch manier met serieuze onderwerpen om te gaan, waardoor het publiek betrokken blijft en het gesprek gaande.  Belangrijke maatschappelijke kwesties, zoals; preutsheid, homofobie, klimaat, zwerfafval, leven en dood, vrouwenrechten, migratie en discriminatie komen voor in onze staalsculpturen, beeldhouwwerken en assemblages.’

Meer informatie over de deelnemende kunstenaars, adressen en de fietsroute op:

www.bezoekoisterwijk.nl/uitagenda

Tekst en foto: redactie (bron: mainkunstenaars.nl)

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op