De Schakel
Gemeente
Op zoek naar de Tilburgemeester

Knuffelbeer of koele manager? Wat voor een burgemeester wil Tilburg? Een managerstype of meer een mensenvriend? Een knuffelbeer of een internationale zakenman? Kortom, aan welke kenmerken moet de nieuwe burgemeester voldoen? De gemeente Tilburg wil het graag horen van ‘haar’…

Knuffelbeer of koele manager?

Wat voor een burgemeester wil Tilburg? Een managerstype of meer een mensenvriend? Een knuffelbeer of een internationale zakenman? Kortom, aan welke kenmerken moet de nieuwe burgemeester voldoen? De gemeente Tilburg wil het graag horen van ‘haar’ burgers en bedrijven en gaat daarvoor de straat op: in 013 dagen met 013 vragen.

Op zoek naar ‘De Nieuwe Tilburgemeester’. Onder deze vlag heeft het Tilburgse communicatiebureau Attacom (www.attacom.nl) een vlotte ‘volksraadpleging’ op poten gezet. Zowel online (via social media en een speciale website) als tijdens straatacties krijgen Tilburgers keuzes voorgelegd. De gemeente hoopt zo input te vergaren voor het functieprofiel voor de nieuwe burgemeester.

Raadsleden mee de straat op
De actie om de mening van de Tilburgers te peilen start op 12 juni. Op de website www.denieuwetilburgemeester.nl zijn dan ‘013’ vragen te beantwoorden, naar het ‘wereldberoemde kengetal van de stad’. Ook zal 13 dagen lang een stelling via social media worden rondgestuurd. Met als doel zoveel mogelijk Tilburgers naar de website te trekken. Verder gaan ook ‘T-teams’ de stad in naar hotspots in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout (zoals weekmarkten en winkelcentra). Steeds gaan er ook twee raadsleden mee.

‘Kopje T’
“De actie is laagdrempelig, geen poespas en met een vleugje humor. Zo bieden we de mensen op straat een ‘kopje T’ aan. Met een ‘kuukske’, natuurlijk. Op een luchtige manier proberen we de Tilburgers te verleiden hun mening te geven. De antwoorden op de vragen worden gebundeld zodat accenten zichtbaar worden. Daar kan de gemeenteraad dan verder mee aan de slag”, legt Otto van de Sanden (directeur van Attacom) uit.

Op 3 juli wordt het profiel van de nieuwe burgemeester door de gemeenteraad vastgesteld.

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op