De Schakel
Nieuws
Op verkenning in het nieuwe winkelcentrum – deel 1

Verrassingen, verandering en verwondering. Dat is waar het om draaide in de eerste week waarin winkels hun deuren openden. Ballonnenbogen en rode lopers zorgen voor een feestelijke entree. De eerste reacties zijn overwegend positief.  ‘Mooi ruim opgezet. Mooie details ook.…

Verrassingen, verandering en verwondering. Dat is waar het om draaide in de eerste week waarin winkels hun deuren openden. Ballonnenbogen en rode lopers zorgen voor een feestelijke entree. De eerste reacties zijn overwegend positief. 

‘Mooi ruim opgezet. Mooie details ook. Net zoals die letters op de muur’, wijst mevrouw Van Koppel naar de grote letters “Koningsoord” op de gevels waarop je kijkt als je vanaf de parkeerplaats komt. Haar man knikt goedkeurend vanachter de kinderwagen waar kleine Max in ligt. ‘Het winkelcentrum heeft een moderne uitstraling’, concludeert hij. Ze zien het meer als een winkelgebied in plaats van één klein winkelcentrum, als ze het vergelijken met het oude Eikenbosch. 

Voor Peter van Wijk uit Heukelom is het ook de eerste keer dat hij hier is. Hij vindt het nogal een rommeltje. In zijn ogen te veel schaduw en wind. De particuliere boswachter die zijn werkgebied heeft rond Mie Pieters, hoopt vooral dat de winkeliers het vol houden. De huurprijzen schat hij namelijk hoog in. 

Lisette Kaijen staat met de hond te wachten voor de Jumbo. Ze komt al weken hier dagelijks wandelen en vindt het gezellig dat er ‘meer leven in de brouwerij’ komt. ‘Heel goed’ is haar waardering voor het winkelcentrum. Als pluspunten ziet ze de indeling: ‘het is groter en er zijn meer winkels.’ 

1000 ontbijtjes
Bakker Leo Geerts was op zaterdagochtend nog vroeger opgestaan dan een bakker al gewend is. Samen met vrijwilligers en zijn team al vanaf 5 uur ’s nachts in de weer om duizend tassen klaar te maken met daarin lekkere baksels voor het ontbijt. Die zijn in een ruime straal rondom het winkelcentrum aan de voordeuren van huizen en appartementen gehangen. ‘We wilden iets terug doen voor de mensen in het dorp als een bedankje. We zijn zes jaar geleden weer teruggekomen in Berkel-Enschot. Mijn oom reed vroeger altijd met een broodwagen door het dorp. Hij heeft een grote glimlach op zijn gezicht als hij vertelt hoe dankbaar de mensen zijn. Van heinde en ver roepen ze al: bedankt bakker’. Een vaste klant zegt ‘blij verrast te zijn’ over de actie, als ze net als iedere zaterdag twee croissantjes haalt. Voortaan dus vanuit de nieuwe locatie. 

Bakkerij Leo Geerts, Tom

De Jumbo had een speciale actie voor de eerste 150 klanten donderdagochtend. Geert Denissen is de franchisenemer van deze nieuwe Jumbo en de 3 andere supermarkten in Moergestel en Oisterwijk. ‘Het was een groot succes. Mensen stonden in rijen voor de winkel. Aan de ene kant helemaal tot aan de parkeerplaatsen en aan de andere kant tot ver voorbij de winkels. We deelden gratis bossen bloemen uit. En iedereen die meer dan 25 euro aan boodschappen afrekende kreeg een appeltaartje mee.’

Jumbo, Buck Hamers

Kandidaat-voorzitter
Ook bij de Mitra is er een speciale openingsactie. Op de toonbank staat een speciaal brouwsel: Knollevreters Kletskoppen. ‘Kom gerust proeven’, zegt eigenaar Berrie Peek, over de likeur dat speciaal voor Berkel-Enschot en de opening van zijn winkel is gemaakt. Naast de proeffles staat een schaal met kletskoppen, de bekende koekjes. Berrie krijgt heel veel leuke reacties. ‘De mensen zijn vooral blij dat er weer een slijter in het dorp is’, zegt de kandidaat-voorzitter van de winkeliersvereniging Koningsoord.    

Mitra,

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op