De Schakel
Nieuws
Ondanks 3 kapotte fietsen een zeer geslaagd groep 8 verkeersexamen!

5 juni, jawel het was weer zover, het verkeersexamen voor groep 8.142 kinderen stonden aan de start om te laten zien, dat ze veilig naar het voortgezet onderwijs kunnen fietsen. Ze hadden een zonnetje en iedereen ging vol goede moed…

5 juni, jawel het was weer zover, het verkeersexamen voor groep 8.142 kinderen stonden aan de start om te laten zien, dat ze veilig naar het voortgezet onderwijs kunnen fietsen. Ze hadden een zonnetje en iedereen ging vol goede moed op pad.

Het verkeersexamen voor groep 8’ers is toch ieder jaar weer een happening. Dit jaar een andere startplek bij Rennevoirt en ik had de eer om post 1 te bemannen, kruising Eikenboschweg- Raadhuisstraat. Dit was een moeilijk punt, omkijken, voorrang verlenen waar nodig, hand uit steken, ontzettend veel handelingen. We hadden het er maar druk mee om plusjes en minnetjes uit te delen. Maar wat leuk om de trotse gezichten te zien, als ze goed overstaken.

Ook hebben we gezien dat een aantal inwoners van het dorp, nog maar eens een keer op herhaling mag bij het verkeersexamen. Natuurlijk waren er ook mensen die ineens meer gingen opletten, omdat wij er zaten of het gewoon goed deden (daar hebben we ze ook voor geprezen). Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is, om te leren over het verkeer, veel te oefenen (pak lekker vaak de fiets) en daar examen in te doen.

Er waren nog meer punten dit jaar die wat lastig waren. Bijvoorbeeld de rotonde aan de Durendaelweg, links afslaan naar de Vivaldilaan vanuit de Beukendreef en ook de geheime post zag wel wat foutjes.

Maar over het algemeen ging het ontzettend goed. Als je goed had geoefend (de verkeersexamenbordjes volgen in het dorp) en geluisterd had tijdens de uitleg over de moeilijke verkeerspunten in de het dorp, dan kon je gewoon ontspannen op je fiets stappen. Natuurlijk blijft het spannend, maar je weet wat je moet doen. Zo heb je een hele leuke ochtend en kom je hopelijk de volgende dag trots thuis met je diploma. Gelukkig gebeurde dat bij mijn dochter.

Dit jaar nemen er twee mensen afscheid die het verkeersexamen mogelijk maken. Lindsey van Roij (administratie) en Yolande van Teeffelen die als vrijwilliger de afgelopen jaren honderden kilometers gefietst heeft als mobiele post. De organisatie dankt hen hartelijk voor hun geweldige bijdrage. Op naar volgend jaar met een slagingspercentage van 100%.

Hopelijk blijven de leerlingen in de toekomst net zo goed opletten en blijven ze het fietsen in het verkeer net zo serieus nemen als vandaag. Het was een leuke ochtend!

KLIK HIER OP HET FOTOALBUM

Tekst: Ellen de Visser
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op