De Schakel
Nieuws
Oli Veyn presenteert haar eerste boek

Waarom ga je een boek schrijven? Oli vertelt dat ze een interessante baan heeft als onderzoekster naar de effecten van medicijnen op zieken en dat ze met haar gezin van drie kinderen en een man genoeg leuke dingen te doen…

Waarom ga je een boek schrijven? Oli vertelt dat ze een interessante baan heeft als onderzoekster naar de effecten van medicijnen op zieken en dat ze met haar gezin van drie kinderen en een man genoeg leuke dingen te doen heeft. Maar er is meer in deze wereld. De gedachten aan zo’n boek blijven in je hoofd rondgaan. Maar kun je dat ook in een goed leesbaar boek omzetten? Na cursussen en het winnen van prijzen raakt ze daarvan overtuigd en het boek wordt geboren.

Poorten en erebogen
Op de kaft van het boek zijn symbolen van de Brandenburger Tor in Berlijn terug te vinden. Deze voormalige stadspoort staat op de grens van het voormalige communistische Oost-Berlijn en het vrije Westen. Twee verschillende werelden kwamen daar bij elkaar. Overal zijn poorten en erebogen. Zijn deze soms ook overgangen naar andere werelden, waar andere codes en werkelijkheden gelden? Oli Veyn gebruikt dat beeld voor haar eerste boek, dat op 23 november om 17:00 uur wordt gepresenteerd in de Bibliotheek Tilburg Centrum aan het Koningsplein.

Sleutels zijn machtiger dan wapens

De Orde van de Poortwachters – Initiatie
Het is de vraag hoe de wereld er aan de andere kant van de poorten en erebogen uitziet. In the Adventures of Alice in Wonderland is die andere wereld verwarrend en roept allerlei vragen op uit de wereld waarin we leven. Oli heeft gekozen voor een bedreigende wereld aan de andere kant van de poort, die het noodzakelijk maakt dat de ingangen worden bewaakt door leden van de Orde van de Poortwachters. Die Orde moet zorgen dat de huidige wereld aan deze kant van de poort het kwaad buiten de deur houdt.

Nido wordt poortwachter
De hoofdpersoon Nido komt in het boek in aanraking met de geheime Orde van de Poortwachters en wordt opgeleid tot Poortwachter. Ze moet vechten om de meedogenloze beproevingen onder het tirannieke bewind van haar trainer Sert te overleven. Gevangen in de Orde en in een driehoeksverhouding met de twee broers Berger en Rag, raakt Nido steeds dieper verstrikt in een mysterieuze wereld waarin de grenzen van het universum vervagen, poorten gesloten moeten blijven en sleutels machtiger zijn dan wapens. Het is een spannend verhaal voor Young Adults (15 +).

Tekst: Jan van der Straaten
Foto: Redactie (Bron: Oli Veyn)

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op