De Schakel
Reportage
Oldtimerday verrast deelnemers ieder jaar weer

De derde editie van de Oldtimerday ging afgelopen zondag met prachtig tourweer gepaard. Op het terrein van Boerderij Denissen waren de auto’s te bewonderen die in de ochtend en in de middag van start gingen met de tour. In totaal…

De derde editie van de Oldtimerday ging afgelopen zondag met prachtig tourweer gepaard. Op het terrein van Boerderij Denissen waren de auto’s te bewonderen die in de ochtend en in de middag van start gingen met de tour. In totaal deden er negentig voertuigen mee waaronder zes motoren.

De organisatie besloot dit jaar afscheid te nemen van het lifestylegedeelte van het event. ‘Het leek ons leuk, maar er was weinig animo om de kraampjes gevuld te krijgen. Bezoekers kwamen voor het lifestylegedeelte en dan viel het tegen’, lichtte Patricia Wouters van de organisatie toe.

Selfiebox
Ondanks dat het lifestylegedeelte er niet meer is, werd er net zo goed genoten en was er niets aan het toeval overgelaten. Het terrein was wat meer aangekleed dan voorgaande jaren. Er stonden hooibalen met kussentjes en dekentjes waar bezoekers en deelnemers op konden zitten.

Om nog meer sfeer in het evenement te brengen, verzorgde Jeroen Granneman van Toonaangevend de muziek en kwam de BE Brassband ook even langs. De selfiebox van foto Tuerlings was dit jaar nieuw. Je kon plaatsnemen op een bankje met een stuur in je handen en vervolgens rolde er een foto uit waar je in een oldtimer zat.

Fotospel
Het evenement trok dit jaar deelnemers uit de hele provincie. Zo was er een duo uit Sleeuwijk en waren er deelnemers uit Den Bosch. De Oldtimerday lijkt ieder jaar nog groter en bekender te worden. De organisatie doet er dan ook alles aan om het afwisselend en verrassend te houden.

Zo maakte een fotospel de tour dit jaar nog lastiger. Langs de route moesten deelnemers de locaties van foto’s vinden. Op een vel hadden zij de foto’s staan en zij moesten deze op de juiste volgorde zetten. De moeilijkheidsgraad was hoog; er was maar één team met de goede inzending: familie de Kok won een fles wijn.

Obstakels
Dit jaar waren er twee routes die deelnemers in de ochtend of in de middag konden volgen. Volgens de bolletje-pijl module volgden zij de IJzeren man route of de Alphenroute. Bij de tweede route moesten deelnemers even stoppen omdat daar een Wielerronde bezig was. Gelukkig mocht de stoet er eens in de zoveel minuten voorbij. Ook de IJzeren man route had obstakels. De auto’s moesten daar anderhalve kilometer over griffel rijden.

Terwijl de ene deelnemer vooral heel geconcentreerd van start ging aan de tourrit, was het voor de meeste deelnemers vooral een gezellige dag. Zo ook voor drie deelnemers van de Stichting Openbaar Karnaval Berkel-Enschot en Heukelom (SOK). Als ze op pad gaan met de motoren, hebben ze veel plezier om de naam. ‘SOKudarah’, zegt Manfred van Zeeland lachend, ‘dat is onze clubnaam als we op pad gaan.’

Barbecue
In de late middag kwamen alle deelnemers van de dag weer een voor een binnen via de lindelaan. Kort daarna volgde de overheerlijk barbecue voor deelnemers die zich daarvoor hadden ingeschreven. De lunch en de barbecue werden tijdens de dag door Jeroen Bax en Liesbeth Hofhuis van Boerderij Denissen verzorgd.

Aan het begin van de dag kregen deelnemers ook een goodybag die door Albert Heijn was gevuld. De technische ondersteuning lag dit jaar weer in handen van het bedrijf OOTO.

Tekst: Annebelle Nooteboom

Klik hier voor het fotoalbum van Rob Schalken
Klik hier voor het fotoalbum Bas Haans 
Klik hier voor de video van André Oude Vrielink

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op