De Schakel
Uitgelicht
ODE AAN 75 (+1) JAAR OUDE VOETBALVERENIGING

Nog even over jubileumfeest Jong Brabant… Op deze pagina staat De Schakel nog even stil bij het onlangs gehouden jubileumfeest van Jong Brabant. Met een kleine ode van correspondent en voormalig lid Stefan Latijnhouwers aan het 75 (+1) jaar oude…

Nog even over jubileumfeest Jong Brabant…

Op deze pagina staat De Schakel nog even stil bij het onlangs gehouden jubileumfeest van Jong Brabant. Met een kleine ode van correspondent en voormalig lid Stefan Latijnhouwers aan het 75 (+1) jaar oude voetbalbolwerk.

 

‘Zouden de Alpenzusjes ook kunnen voetballen?’ vraag ik me af, terwijl ik naar het optreden kijk van het bekende zangduo. Chantal van Geelen uit Berkel-Enschot en haar hartsvriendin Kirsten Stroek uit Tilburg geven een swingende show op het podium naast het hoofdveld van de jubilerende voetbalclub, niet ver van een van de gezelligste voetbalkantines in Brabant.

 

De vele bezoekers, waaronder veel jongeren, genieten van het optreden van de twee sympathieke, sexy dames. De sfeer is uitgelaten. Jong Brabant-coryfee Corné van de Pas is zichtbaar in zijn element als hij gearmd met de Alpenzusjes op het podium meedeint op het vrolijke nummer “Superman”. ‘Dit is zeker de mooiste dag uit je leven?’, vraag ik Corné even later als hij weer ‘terug op aarde’ is. Hij lacht. Dat doet iedereen hier. Wat een topsfeertje! Terwijl de zangeressen een eigen versie van Like a Prayer van Madonna ten gehore brengen, dompel ik me in gedachten even helemaal onder.

 

Prachtige sportpark

Jong Brabant is dat prachtige sportpark, gelegen in het groen: van een bruisende vereniging met liefst ruim duizend leden! Jong Brabant is de club waar ik als jeugdig spelertje mijn hart aan verloor. Jong Brabant zijn ook de tranen uit teleurstelling wanneer de wedstrijd was afgelast. En de leegheid die ik voelde als voetbalgek ventje van een lange, zaterdag die voor mij opdoemde. Jong Brabant is samen met al die andere vaders en moeders langs de lijn met argusogen de verrichtingen volgen van onze (toen nog) jonge kroost, in mijn geval zonen Lars (nu 19) en Rick (18). Pure geluksmomentjes!

 

Dat alles drong tot mij door toen ik me even later met de Alpenzusjes liet vereeuwigen. Staand tussen beide dames overviel me een veilig geborgen gevoel: mij kan vandaag niets meer gebeuren. Hetzelfde gevoel (maar dan net even iets anders) als ik  hier vroeger samen met broer Jurgen hele weekenden doorbracht. Ach, Jong Brabant… Ik kom er niet meer vaak, maar de liefde voor de club blijft altijd bestaan. De foto met de Alpenzusjes is weer een mooie, nieuwe herinnering. De herinnering aan een bijzondere, geweldige en kleurrijke voetbalvereniging.

 

Tekst: Stefan Latijnhouwers

Foto: Laurent van Geelen en Stefan Latijnhouwers

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op