De Schakel
Bedrijf in beeld
NyaVeda en NyaNova

In deze editie van Bedrijf in beeld maken we kennis met Nyantrie Jagesar. Zij is Ayurvedisch massagetherapeut. Ayurveda is een traditionele geneeswijze die zijn oorsprong in India kent en als overtuiging heeft dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden…

In deze editie van Bedrijf in beeld maken we kennis met Nyantrie Jagesar. Zij is Ayurvedisch massagetherapeut. Ayurveda is een traditionele geneeswijze die zijn oorsprong in India kent en als overtuiging heeft dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

‘Ik ben opgegroeid met deze Ayurvedische leefstijl die werd gepraktiseerd door familieleden, ieder vanuit zijn eigen kracht en discipline. Gezondheid, meditatie en massage vervullen een grote rol in mijn leven. Massage is in het Oosten een kenmerk dat helpt bij een goede gezondheid. Van baby af aan wordt gemasseerd. In mijn optiek is massage een medicijn. Om mijn kennis uit te breiden en er beroepsmatig mee aan de slag te gaan heb ik opleidingen gevolgd. Naast behandelingen heb ik workshops verzorgd. Nu bied ik 2 diensten aan; NyaVeda en NyaNova.’

 

NyaVeda – klankontspanning en stoelyoga

‘NyaVeda helpt jou om te ontspannen en terug te komen naar jouw zijn door klankontspanning. De tonen en de trilling van de klankschalen zijn aangenaam om te horen en te voelen en brengen je in een diepe ontspanning.

Ook helpt NyaVeda om te bewegen. Ik heb een lange tijd gewerkt met en voor senioren. Wat ik zag in verzorgingshuizen, is dat senioren weinig bewegen. In principe wordt alles gedaan voor hen. Bewegen is belangrijk. Het geeft energie, verbetert de circulatie en functiesystemen in het lichaam. De stoelyoga, die ik verzorg, is een laagdrempelige manier van bewegen. Ook als je in een rolstoel zit, kun je meedoen. Ik heb een mooie activiteit samengesteld; stoelyoga en klankontspanning. Een mooie combinatie van bewegen en ontspannen.

Ik werk veel op locatie. Bij fysiotherapeuten, artsen, verenigingen, stichtingen, verzorgingshuizen en dagverblijven, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Het aanbieden van mijn activiteit stoelyoga-klankontspanning op woensdagmiddag/avond in de buurt van Koningsoord is in ontwikkeling. Hiervoor ben ik op zoek naar een juiste ruimte.’

NyaNova – rouwbegeleiding

‘NyaNova bestaat uit 2 woorden: Nya zijn de eerste 3 letters van mijn voornaam Nyantrie. Nova betekent nieuw. Tijdens de rouwbegeleiding zoom je in op een nieuw begin. Ik weet wat rouwen is en help anderen vanuit Ayurveda ’s gedachtegoed. In mijn ervaring stopt rouwen nooit. Vanuit Ayurveda is er geen tijdsblok op rouwen. Maar, het is wel belangrijk dat je als rouwende niet blijft hangen in het rouwproces en nieuwe kracht vindt om op te staan en nieuwe stappen te zetten in je nieuwe leven. Als vrouw weet ik goed wat rouwen is, ik heb verschillende rouwprocessen meegemaakt in het leven. Daarover heb ik blogs geschreven op www.nyanova.nl. De vrouw die zich herkent in 1 van de rouwprocessen en daarover een goed gesprek wenst zonder oordeel, kan ik helpen.’

NyaVeda en NyaNova
0645219007
info@nyaveda.nl
www.nyaveda.nl

 

Foto: Bas Haans
Tekst: Simone van Zundert

About the author

Related Posts