De Schakel
Nieuws
Nog even over kampioenschap Willem II: ‘Mooiste pitchinvasion ooit’

Vele inwoners uit BE zien WillemII titel grijpen in kolkend stadion Bijna 15.000 Willem II-fans, waaronder veel supporters uit Berkel-Enschot, waren onlangs in Tilburg getuige van een bijzonder (kampioens)duel van hun ‘cluppie’ tegen laagvlieger Telstar. Schakel-redacteur en Willem II-supporter Stefan…

Vele inwoners uit BE zien WillemII titel grijpen in kolkend stadion

Bijna 15.000 Willem II-fans, waaronder veel supporters uit Berkel-Enschot, waren onlangs in Tilburg getuige van een bijzonder (kampioens)duel van hun ‘cluppie’ tegen laagvlieger Telstar. Schakel-redacteur en Willem II-supporter Stefan Latijnhouwers keek zijn ogen uit. 

 

Het kolkende stadion trilde al op zijn grondvesten toen middenvelder Ringo Meerveld de thuisploeg diep in blessuretijd met een geweldig afstandsschot naar de niet meer verwachte overwinning schoot: 3-2. Waarna een indrukwekkende pitchinvasion (veldbestorming) volgde die alle beschrijvingen tart. Terwijl de dolgelukkige Meerveld in extase sprintend op weg was naar de dug out om zijn vreugde met teamgenoten en (technische) staf te delen, namen duizenden fans uit alle hoeken van het stadion dronken van geluk in recordtempo bezit van het veld om te springen, te dansen en spontaan de polonaise te lopen.

Een van hen werkte met een vrijwel perfect uitgevoerde serie handstanden op de lachspieren van de toeschouwers, die zijn acrobatische hoogstandjes met aanmoedigingen begeleidden. Voor me zag ik een clubje bekenden uit Berkel-Enschot, waaronder vaste sfeermakers in Vak G als Willem Kock en Rob Haans, uit hun dak gaan. Tijdens het duel bezorgden ze me al een kippenvel-moment toen ze een dolenthousiast juichende Willem II-supporter high fives gaven na een doelpunt. Wat zij niet zagen, was dat de vaste begeleider van deze enthousiaste fan met een gelukzalige glimlach de vrolijke man een liefdevolle aai over zijn rug gaf. Wat een prachtig, ontroerend mooi beeld…

Huwelijksaanzoek

Mijn oog viel daarna op een man en vrouw, beide gestoken in Willem II-shirt, helemaal verstrengeld in elkaar. Opeens knielde de man op het kort gemaaide gras, pakte haar hand vast terwijl hij iets zei. De dame in kwestie sloeg beide handen voor haar mond en beantwoordde de opmerking van ’haar lief’ (daar gaan ‘we’ gemakshalve maar van uit!) met een zo mogelijk nog innigere omhelzing dan een paar tellen eerder. Jawel hoor, dit kon niet missen: een geslaagd huwelijksaanzoek zonder ringen. Pure romantiek op het veld van de kersverse kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Veel mooier kon het niet worden.

Zoon Rick (19) en ik keken elkaar lachend aan en stelden vervuld van trots vast dat Willem II weer terug is waar de club uit 1896 thuishoort: de hoogste afdeling van het (betaalde) voetbal, de Eredivisie. Terug bij de voetbalelite van Nederland. Forza Tricolores Willem II! Yessssssssss!!!

Tekst en foto: Stefan Latijnhouwers

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op