De Schakel
Reportage
Nieuwjaarsbijeenkomst extra feestelijk voor Henk Denissen

Tijdens het nieuwjaarsconcert van de Dorpsraad en Muziekvereniging Concordia, kreeg Henk Denissen de Gouden Speld opgespeld door burgemeester Theo Weterings. In de oude kerkzaal van het klooster bleek de akoestiek alsnog uitstekend. Met ruim 180 toehoorders was het eerste optreden…

Tijdens het nieuwjaarsconcert van de Dorpsraad en Muziekvereniging Concordia, kreeg Henk Denissen de Gouden Speld opgespeld door burgemeester Theo Weterings. In de oude kerkzaal van het klooster bleek de akoestiek alsnog uitstekend. Met ruim 180 toehoorders was het eerste optreden van het harmonieorkest op deze locatie een succes.

Spannend was deze nieuwjaarsviering in alle opzichten. Allereerst voor Henk Denissen die opeens een vermoeden had dat bij aanwezigheid van zijn vrouw, drie dochters, schoonzoon en kleinkinderen er deze middag meer aan de hand kon zijn. Dat het de hoge onderscheiding de Gouden Speld van de gemeente Tilburg betrof, ontroerde hem zichtbaar. Henk Denissen, de man met brede schouders en een carrière bij defensie, was even van zijn stuk gebracht.

De Dorpsraad had hun scheidend voorzitter voorgedragen en niet alleen voor 4 termijnen van 4 jaar betrokkenheid bij de Dorpsraad. Henk Denissen is in vele besturen, commissies, werkgroepen en belangenverenigingen actief geweest. De geboren en getogen Berkel-Enschottenaar werd geprezen als iemand die anderen in hun waarde laat. Kritisch en bevlogen. Iemand die kan binden en boeien. Ook iemand die soms impulsief kan reageren, maar volgens de burgemeester kan dat ook betekenen dat je je hart laat spreken. En zo herkennen de dorpsbewoners hem. Actief en betrokken. Als voorzitter van de korfbal en zaalvoetbal, voorzitter van de Bewoners Overleg Groep. Zich inzettend voor Berkel-Enschot met het openhouden van de milieustraat en spoorwegovergangen, Verrijk- je -Wijk initiatieven, het 800-850 jaar feest, ontsluiting van het dorp, meedenken met inrichting van De Overhoeken en het nieuwe dorpshart. Verkeersveiligheid rondom scholen en het mede opzetten van het buurtpreventieteam en voor de jeugd in het bijzonder met een gerealiseerd speelplekkenplan, skatebaan en chill-plekken.

Spannend was het ook voor de andere Henk. Henk Mertens die als dirigent van het harmonieorkest een verkort programma had ingestudeerd. Want het zou zo maar eens kunnen zijn dat de akoestiek in de oude kerkzaal van het klooster klinkt als een valse noot. Gelukkig bleek het tegendeel waar en konden de ruim 180 toehoorders genieten van een geslaagd, eerste optreden in Ons Koningsoord van Muziekvereniging Concordia.

Voor de nieuwe voorzitter van de Dorpsraad, Tineke Donga, was dit haar eerste officiële toespraak tot het dorp. Ze gaf aan dat ze vanuit deze historische plek de dorpsbewoners écht wil ontmoeten; niet via social media. Dat Koningsoord prachtig is, maar ook als een te klein jasje is, dat je niet zomaar aan en uit kunt trekken. Ze gaf aan dat de Dorpsraad eigenlijk opereert als een stad in het klein en riep iedereen op om deel te nemen in de werkgroep om het woon- en leefklimaat in ons dorp te verbeteren. Tot slot gaf ze al een datum door om in de agenda te zetten: 15 maart. Dan organiseert de Dorpsraad een politiek debat, vooruitlopend op de gemeenteraadverkiezingen. Een datum die voor Henk Denissen ook weer spannend wordt, want hij stelt zich kandidaat op de lijst van LST.

Klik hier voor het fotoalbum

Klik hier voor de video door André Oude Vrielink

Klik hier voor de video door Marcel Panis en Bart van Rijsewijk

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op