De Schakel
Nieuwe zaal Koningsoord ligt op de tekentafel

Stedenbouwkundig bureau INBO en Architectenbureau Marquart zijn al druk met voorbereidingen voor de nieuw te bouwen multifunctionele zaal. Binnen enkele maanden start de bouw, met als doel gelijktijdig met de opening van het nieuwe winkelcentrum de zaal in gebruik te…

Stedenbouwkundig bureau INBO en Architectenbureau Marquart zijn al druk met voorbereidingen voor de nieuw te bouwen multifunctionele zaal. Binnen enkele maanden start de bouw, met als doel gelijktijdig met de opening van het nieuwe winkelcentrum de zaal in gebruik te nemen. 

Platform 533 heeft met cultureel centrum De Schalm en toekomstig eigenaar Roozen van Hoppe een contourschets gemaakt. Een voorlopig programma van eisen is afgelopen donderdag voorgelegd aan de toekomstige gebruikers om eventueel aan te vullen voor 24 maart a.s. De nieuwe zaal zal gedeeld worden met exploitatie door Roozen van Hoppe (RvH) op en fifty-fifty basis. Waarbij het gunstig is dat zowel maatschappelijke activiteiten van De Schalm, als de commerciële mogelijkheden ieder een apart seizoen hebben. De Schalm heeft maar weinig gebruikers in de zomermaanden en feesten- en partijen zijn er dan volop. De culturele planning heeft voorrang. Is de agenda al geboekt voor een bridgedrive of een evenement van de SVO, dan kan een trouwfeest niet. 

Ad van der Bruggen, voorzitter van Platform 533, stapte denkbeeldig door het nieuwe gebouw. Vanaf het pad van de bibliotheek loop je de entree binnen met daarin een receptie, garderobe en sanitair.  Vanuit de ontvangsthal kun je de foyer en de zaal in. Een foyer met een lange bar om snel veel mensen te voorzien van een drankje. De zaal kan met een flexibele tussenwand verdeeld worden in twee zalen waarvan één met een podium. Daarbij twee kleedkamers met douche en toilet voor opkomst artiesten vanuit de coulissen. De zaal moet ruimte bieden voor 300 zitplaatsen of 500 staanplaatsen. 

De buitenkant zal qua uitstraling gaan passen bij het klooster. De toegankelijkheid moet voor iedereen goed zijn. Ook jongeren krijgen een eigen plek. ‘Alle organisaties zullen weer samen op Koningsoord hun thuis kunnen hebben’, benadrukte Ad van der Bruggen, die de waardering uitsprak namens Platform 533 richting Roozen van Hoppe en politiek Tilburg.

Tekst: Ellen van Slooten

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op