De Schakel
Bedrijf in beeld
Nieuwe winkel aspergeboerderij Van Iersel

Nieuwe winkel aspergeboerderij Van Iersel   Het aspergeseizoen is begonnen en dat was het moment dat de aspergeliefhebbers de nieuwe winkel van Aspergeboerderij van Iersel in Udenhout voor het eerst konden bewonderen. Een prachtige winkel is in de plaats gekomen…

Nieuwe winkel aspergeboerderij Van Iersel

 

Het aspergeseizoen is begonnen en dat was het moment dat de aspergeliefhebbers de nieuwe winkel van Aspergeboerderij van Iersel in Udenhout voor het eerst konden bewonderen. Een prachtige winkel is in de plaats gekomen van de oude schuur. Een combinatie van houten staanders, balken en spanten met een moderne glazen pui. Heel stijlvol. Alles zelf ontworpen en uitgevoerd.

 

Sinds 1987 is Aspergeboerderij van Iersel gevestigd in Udenhout. Aan de oude winkel werden jaarlijks kleine aanpassingen gedaan, het assortiment werd steeds een beetje uitgebreid, totdat er afgelopen jaar besloten werd om het groter aan de pakken. Afgelopen september werd de oude schuur gesloopt en in de wintermaanden is hiervoor een hele nieuwe schuur en winkel neergezet.

 

Het eindresultaat is er een om trots op te zijn. Mieke vertelt: ‘we krijgen zulke leuke reacties. Iedereen is enthousiast en daar worden wij natuurlijk ook heel blij van’. Ze nodigt iedereen van harte uit om de komende tijd langs te komen voor een (paar) kilo asperges en alles wat daarmee te maken heeft; de befaamde Tijnsaus, ham, krieltjes, eieren, aspergewijn…. Daarnaast kun je ook voor een heerlijke aspergebox of kant en klaar maaltijden bij van Iersel terecht. Dochter Fenna laat graag zien dat de asperge een veelzijdig product is. Naast asperges eten op traditionele wijze (ham, ei, botersaus), zijn de mogelijkheden eindeloos. ‘Het bijzondere van asperges is dat het een van de weinige groente is dat echt nog een seizoensproduct is’, vertelt Fenna.

Bij Aspergeboerderij van Iersel hebben ze kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Naast de aspergevelden worden bloemenranden gezaaid. Er wordt gebruik gemaakt van organische meststoffen (compost) en onkruid wordt geschoffeld in plaats van spuiten. ‘De consument denkt tegenwoordig steeds meer na over wat ze eten’, ervaart ze. ‘Wij vertellen graag over de duurzame teelt van onze ambachtelijke asperges, vers van ’t land’, besluit Fenna.

Het is duidelijk dat hier een prachtig familiebedrijf is en dat we nog heel lang heerlijke asperges kunnen eten die door de familie van Iersel geteeld worden.

Tot eind juni is de boerderijwinkel dagelijks geopend voor dagverse asperges.

 

Tekts en foto: redactie (bron: M. Van Iersel)

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op