De Schakel
Nieuws
Nieuwe openbare basisschool Berkel-Enschot

Goed onderwijs en eerlijke kansen voor iedereen Vanaf schooljaar 2024-2025 telt Berkel-Enschot niet drie, maar vier basisscholen. Op 19 augustus opent Kinderstad een nieuwe openbare basisschool in Berkel-Enschot. De nieuwe school is gelegen op het terrein van voetbalvereniging Jong Brabant…

Goed onderwijs en eerlijke kansen voor iedereen

Vanaf schooljaar 2024-2025 telt Berkel-Enschot niet drie, maar vier basisscholen. Op 19 augustus opent Kinderstad een nieuwe openbare basisschool in Berkel-Enschot.

De nieuwe school is gelegen op het terrein van voetbalvereniging Jong Brabant aan de Berkelseweg. Janneke Swinkels-Heesakkers, momenteel nog werkzaam als directrice op obs De Blaak in Tilburg, maakt per 1 juni de overstap naar obs Berkel-Enschot.

Gegarandeerd plek
Iedereen is welkom bij obs Berkel-Enschot. De school heeft geen wachtlijst, waardoor elk kind verzekerd is van een plek. De kleinschaligheid zorgt ervoor dat er een warm en veilig klimaat gecreëerd wordt waarin kinderen gezien worden. Daarnaast leert het team ook graag de ouders van de leerlingen kennen. Naast de dagelijkse inloopkwartiertjes, worden ouders daarom regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten.

Kwalitatief onderwijs
Bij obs Berkel-Enschot ligt de focus op goed onderwijs en gelijke kansen voor iedereen. Naast rekenen, spelling en lezen, is het belangrijk dat leerlingen de wereld om hen heen verkennen. Daarom wordt wereld- en kunstzinnige oriëntatie thematisch aangeboden volgens de doelen van het Nederlands Kennis Curriculum (NKC). Dit maakt de lessen betekenisvol en zorgt ervoor dat uitstapjes naar bijvoorbeeld het theater of een museum aansluiten bij een thema. Kwalitatief goed onderwijs vereist uitstekende leerkrachten, en inmiddels zijn de eerste enthousiaste leerkrachten aan het team toegevoegd.

Groene omgeving
Je vindt obs Berkel-Enschot de komende vier jaar op het terrein van voetbalvereniging Jong Brabant. Een groene omgeving met volop ruimte om buiten te spelen. Het tijdelijke schoolgebouw biedt comfortabele, moderne modulaire klaslokalen, een aula en een speelzaal. Voor de gymlessen wordt gebruikgemaakt van de gymzaal van ’t Ruiven.

In de toekomst verhuist obs Berkel-Enschot naar een nieuw kindcentrum in de wijk Akker-Heikant, waar ook kinderopvang en buitenschoolse opvang van Kinderstad worden gevestigd. Deze verhuizing staat gepland voor schooljaar 2028-2029. Leerlingen en leerkrachten maken dan met elkaar de overstap naar de nieuwe locatie. In de tussentijd gaat het schoolteam samen met de leerlingen en hun ouders op zoek naar een definitieve schoolnaam.

Meer info
Wil je meer weten over obs Berkel-Enschot en het aanmeldproces? Of heb je interesse in een baan op deze nieuwe school? Neem dan een kijkje op www.bijkinderstad.nl/berkel-enschot en Instagram: @obsberkelenschot

Tekst en foto: Redactie (bron: Kinderstad)

Fotobijschrift: Janneke Swinkels-Heesakkers wordt directeur van obs Berkel-Enschot

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op