De Schakel
Nieuws
Nieuwe bewoners maken kennis met onze verenigingen

Welkom Fair in Koningsoord Het zal niemand zijn ontgaan: ons dorp groeit. Iedere maand weer worden er nieuwe delen opgeleverd en komen er daarmee ook nieuwe bewoners in ons mooie dorp. Velen komen van buitenaf en zijn nog niet zo…

Welkom Fair in Koningsoord

Het zal niemand zijn ontgaan: ons dorp groeit. Iedere maand weer worden er nieuwe delen opgeleverd en komen er daarmee ook nieuwe bewoners in ons mooie dorp. Velen komen van buitenaf en zijn nog niet zo bekend hier. Om de bewoners welkom te heten wordt in Koningsoord en De Schalm voor de eerste keer de Welkom Fair gehouden. Voor de verenigingen in ons dorp de uitgelezen kans zich te presenteren aan de nieuwe bewoners.

Eugène Paridaens, één van de initiatiefnemers van deze fair, blikt alvast vooruit naar zaterdag 19 november. ‘Het is een leuke en laagdrempelige manier om in contact te komen met de verschillende verenigingen. Ons dorp telt ruim 100 verschillende verenigingen: van sportief, hobby tot carnaval. We willen de dorpsgenoten een warm welkom bieden en de mogelijkheid geven zich te oriënteren op de, mogelijkheden die er in ons dorp zijn. Komende zaterdag staan er 35 verenigingen die zich voorstellen.

Ook voor de verenigingen is het een leuk initiatief: ‘Zo zal ook dit weekblad acte de préséance geven om zich voor te stellen. “We laten zien dat er mogelijkheden zijn voor ondernemers zich in het weekblad voor te stellen en we hebben de speciale ‘nee/nee maar wel Ja-De Schakel’- stickers liggen.

Martijn Baarendse van de SOK (Stichting Openbaar Karnaval) geeft aan: ‘Veel mensen weten niet dat ons dorp met carnaval ook heel veel organiseert en gezellig is. Wij willen laten zien hoe ons dorp blauw-geel kleurt en Knollevretersgat heeft. Wij nodigen de nieuwe bewoners graag uit mee te vieren en hebben daarvoor ook een speciaal pakket klaarliggen. Het ‘Ge heurt er nu bij pakket’ voor 22 euro waarin onder andere de Knollevretersvlag en de sjaal zit.

Niet alleen nieuwe bewoners zijn welkom natuurlijk, zegt Eugène, maar ook bewoners die een kijkje willen nemen bij al onze bruisende verenigingen.

 

De Welkom Fair

is tussen 12 en 16 uur in De Schalm

Entree is gratis

Tekst: Elke van Dommelen

 

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op