De Schakel
Nieuws
Nieuwe basisschool Berkel-Enschot opent haar deuren vanaf schooljaar 2024 – 2025

Aanmelden leerlingen kan vanaf woensdag 14 februari 2024 Op 19 augustus 2024 opent Kinderstad een nieuwe, openbare basisschool in Berkel-Enschot. De school, met de voorlopige naam obs Berkel-Enschot, start op een tijdelijke locatie: op het terrein van voetbalvereniging Jong Brabant…

Aanmelden leerlingen kan vanaf woensdag 14 februari 2024

Op 19 augustus 2024 opent Kinderstad een nieuwe, openbare basisschool in Berkel-Enschot. De school, met de voorlopige naam obs Berkel-Enschot, start op een tijdelijke locatie: op het terrein van voetbalvereniging Jong Brabant aan de Berkelseweg. Een groene omgeving met veel buitenspeelruimte. Obs Berkel-Enschot bestaat uit comfortabele, modulaire klaslokalen, die helemaal zijn ingericht op de behoeften van de kinderen. Basisschool Berkel-Enschot wil een plek zijn waar kinderen zich thuis voelen én zich kunnen ontwikkelen!

Goed onderwijs
Obs Berkel-Enschot gelooft in onderwijs dat verder gaat dan alleen het behalen van goede scores. Natuurlijk is het belangrijk dat leerlingen de basisvaardigheden goed beheersen. Daarom wordt veel aandacht besteed aan rekenen, spelling, taal en lezen. Er wordt gewerkt met bewezen effectieve lesmethodes en er wordt gezorgd voor een uitdagende leeromgeving. De nieuwe school wil alle leerlingen optimaal voorbereiden op een dynamische toekomst. Hiervoor is niet alleen kennis nodig, maar ook vaardigheden zoals kritisch denken, creativiteit en samenwerken. Er is veel ruimte voor sociale en emotionele ontwikkeling, burgerschap en mediawijsheid. Zo krijgen leerlingen inzicht in wie ze zijn en welke rol ze willen spelen in de wereld.

 

Van tijdelijke plek naar definitieve locatie
De school blijft naar verwachting vier jaar op de locatie aan de Berkelseweg. In de komende jaren wordt in de wijk Akker-Heikant een kindcentrum gebouwd. Dat wordt de definitieve locatie van obs Berkel-Enschot. In het kindcentrum worden ook kinderopvang en buitenschoolse opvang van Kinderstad gevestigd. De verwachting is dat het kindcentrum vanaf schooljaar 2028-2029 gereed is.

Infoavonden in maart en april

In maart en april organiseert obs Berkel-Enschot drie informatieavonden voor ouders die de school willen leren kennen. Deze avonden vinden plaats op 4 maart, 26 maart en 18 april van 20:00 uur tot uiterlijk 21:30 uur (inloop vanaf 19:45 uur) in c.c. De Schalm, Trappistinnentuin 77 in Berkel-Enschot.

Tijdens de bijeenkomsten wordt meer verteld over de onderwijsvisie, komen praktische zaken aan bod en worden vragen beantwoord. Aanmelden voor één van de infoavonden kan door een e-mail te sturen naar info@bijkinderstad.nl

Aanmelden leerlingen vanaf 14 februari 2024

Vanaf woensdag 14 februari 2024 kunnen leerlingen worden aangemeld voor obs Berkel-Enschot. Het aanmeldformulier en meer info over het aanmeldproces is te vinden op www.bijkinderstad.nl/berkel-enschot

Over Kinderstad

Met veertien maatschappelijke kinderopvanglocaties en zestien openbare basisscholen biedt Kinderstad een doorlopende ontwikkellijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar in Tilburg en omstreken. Bij Kinderstad ontdekken kinderen wat ze in hun mars hebben. Dat bereiken de pedagogisch professionals en leerkrachten door gebruik te maken van bewezen succesvolle methodes. Door waardevolle samenwerkingen aan te gaan. Maar vóóral door het kind écht te zien.

Je vindt alle info over de nieuwe basisschool op www.bijkinderstad.nl/berkel-enschot

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op