De Schakel
Nieuws
Natuurgebieden in Noord-Brabant: “de kleinste details moeten kloppen”

Jan van der Straaten werkte als hoofdredacteur mee aan het boek Natuurgebieden in Noord-Brabant. Een flinke klus: hij selecteerde de foto’s, zorgde voor één lijn in het boek, schreef zelf vijf hoofdstukken en maakte een deel van de foto’s. “Ik…

Jan van der Straaten werkte als hoofdredacteur mee aan het boek Natuurgebieden in Noord-Brabant. Een flinke klus: hij selecteerde de foto’s, zorgde voor één lijn in het boek, schreef zelf vijf hoofdstukken en maakte een deel van de foto’s. “Ik ben een echte perfectionist. Een van de schrijvers zei: ‘je bent een hardcore perfectionist.”’

Het resultaat na drie jaar hard werken, is een 496 pagina’s tellend boek met meer dan duizend natuurfoto’s. In het boek komen de belangrijkste natuurgebieden in Noord-Brabant aan bod. “Het belangrijkste is dat het boek uit passie is geschreven. Specialisten die onderzoek hebben gedaan in het gebied, hebben een bijdrage geleverd.”

Creatief
Een hele klus voor Jan om alles in goede banen te leiden. “De kleinste details moeten kloppen.” Toch was het vooral heel leuk om hieraan mee te werken. “Het is leuk om creatief bezig te zijn. Om iets te doen waar je zelf plezier in hebt en andere iets aan hebben.” Hij werkte eerder mee aan vier andere natuurboeken. “Dat liep goed. Waarom zouden we ook niet zo’n mooi boek maken over Noord-Brabant?”


Overhandiging
Van der Straaten overhandigt het eerste boek aan de Commissaris van de Koning. Dat vindt plaats op 24 november in het Natuurmuseum in Tilburg. Het boek is in vanaf die datum bij de boekhandel en uitgeverij Pictures Publishers te verkrijgen.

Jan van der Straaten is tevens correspondent bij Weekblad de Schakel

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op