De Schakel
Bedrijf in beeld
Mooie kinderjaren gaan een leven lang mee!

Humankind Kinderopvang en -kinderontwikkeling in Udenhout en Berkel-Enschot.   Een uitspraak van een van de pedagogisch medewerkers van het kinderdagverblijf in Berkel-Enschot. En bijdragen aan die mooie kinderjaren is wat ze bij Humankind iedere dag doen. Optimale groei en bloei…

Humankind Kinderopvang en -kinderontwikkeling in Udenhout en Berkel-Enschot.

 

Een uitspraak van een van de pedagogisch medewerkers van het kinderdagverblijf in Berkel-Enschot. En bijdragen aan die mooie kinderjaren is wat ze bij Humankind iedere dag doen. Optimale groei en bloei van ieder kind, dát is wat zij willen. Ze doen dat vanuit een heldere visie, die overal in terugkomt.

Die visie is zoveel mogelijk autonomie voor ieder kind, een kind stimuleren om van alles uit te proberen, zélf te doen en ook fouten te maken: dat is groeien. Geen wipstoeltjes waar baby’s zich nauwelijks in kunnen bewegen, geen peuterstoeltjes waarin ze strak aan tafel zitten, maar vrije beweging. Óf op schoot eten krijgen óf zelf op een passend stoeltje zitten en zelf op kunnen staan. Zélf kiezen hoeveel boterhammen en wat daarop moet. Dit wel vanuit een gezond aanbod volgens het voedingscentrum.

Eén van de peuters loopt vandaag rond in een Humankind-T-shirt. Hij is vandaag trots “hulpje van de dag” en mag met alles meehelpen: tafeltjes dekken, meelopen om een ander kindje te helpen, fruithapjes maken, enz.

Ze streven een mini-maatschappij na waarin kinderen leren om sámen dingen te doen, ook samen zaken ‘uit te vechten’, leren elkaar te helpen en spullen met elkaar te delen. Voortdurend geven pedagogisch medewerkers elkaar feedback om die visie ook in hun gedrag uit te laten komen. Vanuit deze visie hebben zij ook veel ruimte om vanuit hun eigen kwaliteiten vorm te geven aan de begeleiding van de kinderen. Ook voor hen geen strakke programma’s en indelingen, maar wél de opdracht én de ruimte om continu aan te sluiten bij de kinderen. Om dit te ondersteunen zijn er voor hen ook regelmatig scholingen en opleidingen. Dat maakt het werken ook zo leuk bij Humankind.

Ook voor ouders biedt Humankind ondersteuning in de vorm van webinars, podcasts, digitale tips en informatie via hun website. Humankind sluit daarbij aan bij de ontwikkelingen in de maatschappij zoals “media-opvoeding” voor ouders en medewerkers, inclusie en seksuele opvoeding. Ook tips die passen bij de actualiteit zoals Sinterklaas en Halloween.

Humankind heeft in Berkel-Enschot één locatie: Pepino, Hazelaarlaan 32. In Udenhout heeft zij twee locaties: De Mortel, bij de basisschool de Mortel en Bonbini bij basisschool Wichelroede in de Goudsbloem. Dat deze locaties zich bevinden onder hetzelfde dak als een basisschool is een groot voordeel. Kleuters zijn bekend met het gebouw, doen vaak al mee met festiviteiten van de school en daarmee is de overgang van kinderdagverblijf naar groep 1 klein en makkelijk. Er wordt samengewerkt aan een doorlopende leer- en ontwikkellijn voor de kinderen.

Alle drie de locaties hebben baby-groepen, peutergroepen en BSO (buiten Schoolse Opvang) groepen. Op de site van Humankind zijn mooie filmpjes te zien van de locaties die de sfeer weergeven. Er is binnen diverse groepen nog ruimte voor kinderen. Ook zijn nieuwe medewerkers altijd welkom. Meedenkers die enthousiast zijn om volgens deze visie te werken aan mooie jaren voor de kinderen en hun levenslange herinneringen.

Tekst: Wilma de Jong-Verspeek, de Wegwijzer

Foto’s: Humankind

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op