De Schakel
Bedrijf in beeld
Miss Flower by Han kleurt Kerkstraat

Miss Flower by Han timmert sinds juni aan de weg in de voormalige fietsenwinkel van wijlen Ben van Iersel. Hanneke van den Hurk-van Riel (47) runt met veel plezier een kleurrijke bloemenzaak aan de Kerkstraat 37. ‘Natuurlijk is het best…

Miss Flower by Han timmert sinds juni aan de weg in de voormalige fietsenwinkel van wijlen Ben van Iersel. Hanneke van den Hurk-van Riel (47) runt met veel plezier een kleurrijke bloemenzaak aan de Kerkstraat 37.

‘Natuurlijk is het best spannend of het publiek de weg naar ons weet te vinden’, vertelt Hanneke in de winkel, waar ze zelf van dinsdag tot en met zaterdag actief is. ‘Op maandag zijn we gesloten, maar wel telefonisch bereikbaar voor rouwwerk.’

Hanneke voelt zich als Oisterwijkse prima thuis in Enschot. ‘Mijn hele familie en ook mijn man komt hier vandaan. Ik was dus al aardig ingeburgerd’, lacht ze. ‘De positieve reacties van het publiek stimuleren mij. Voordeel is dat ik 25 jaar ervaring heb. In 1994 begon ik bij Bloemsierkunst Kees Nagel in Oisterwijk. Later werkte ik onder meer als etaleuse bij Piet Klerkx. Daarnaast ben ik altijd freelance blijven werken onder de naam “De Bloemenpraktijk”; memorerend aan de voormalige dierenartsenpraktijk van mijn vader, die ondertussen mijn werkplek was geworden.’

‘Doel is dat iedereen blij naar buiten loopt’

HAN Projects
Hanneke bewaart goede herinneringen aan haar tijd als freelancer. ‘Sinds 2014 werk ik onder de naam HAN Projects voor bedrijven en particulieren. Toen kwam deze winkel in Enschot op mijn pad en veranderde de naam in Miss Flower by Han. Ik word afwisselend bijgestaan door drie medewerksters die ook veel liefde hebben voor het vak.’

Qua bloemwerk en assortiment wil Hanneke regelmatig vernieuwen. ‘Ik lig er wel eens wakker van. ’s Nachts kom ik tot de beste ideeën. Mijn doel? Dat iedereen hier blij naar buiten loopt.’

Om haar motto “de klant is koning” in de dagelijkse praktijk waar te maken, biedt Miss Flower een afwisselend aanbod: verse bloemen, kunstbloemen, planten, decoratie, cadeautjes, rouwwerk, bruidswerk en bloem-abonnementen voor particulieren en bedrijven. Hanneke: ‘Het publiek kan bij ons bovendien terecht voor workshops. We richten ons op een brede klantenkring. Van mensen met een kleine portemonnee tot het hogere segment. Ondertussen blijf ik ook werken in opdracht van evenementenbureau Vel’Or en andere bedrijven. Superleuk om te doen! We zijn van alle markten thuis. Eind november gaan we op een gezellige manier, die past bij Miss Flower, de feestdagen in!’

Tekst: Stefan Latijnhouwers
Foto: Bas Haans

Miss Flower by Han
Kerkstraat 37
5056 AB Berkel-Enschot
013-2035193/06-25123234
missflowerbyhan@gmail.com
Facebook
Instagram

About the author

Related Posts