De Schakel
Nieuws
Minibiebs in opkomst in Berkel-Enschot

De minibieb, je ziet ze steeds meer in het straatbeeld verschijnen. De mooiste kastjes, omgebouwde konijnenhokken met boeken bij iemand in de voortuin. Grootte van de minibieb maakt niet uit, het gaat erom dat de minibieb boeken uitleent aan mensen…

De minibieb, je ziet ze steeds meer in het straatbeeld verschijnen. De mooiste kastjes, omgebouwde konijnenhokken met boeken bij iemand in de voortuin. Grootte van de minibieb maakt niet uit, het gaat erom dat de minibieb boeken uitleent aan mensen in de buurt of bezoekers van die plaats, ruilen en alleen boeken brengen kan ook. In Berkel-Enschot zijn er verschillende minibiebs te vinden.

 

Dag van de minibieb

Op 5 juni is de dag van de minibieb, op die dag is er bij veel minibiebs in het land iets leuks te doen. De minibieb op De Ploegschaar 142 organiseert ook leuke activiteiten.

 

MET EEN BOEK KAN IK HEERLIJK ONTSPANNEN EN NAAR EEN ANDERE WERELD ‘REIZEN’.

 

De minibieb op De Ploegschaar is van Jessica. Ze is de minibieb begonnen,  omdat ze de andere biebjes in voortuinen zo uitnodigend vond en ze een echte boekenwurm is. Bij een boek kan ze heerlijk ontspannen en naar een andere wereld ‘reizen’. Tevens spreekt het sociale aspect van een minibieb haar erg aan. Het idee van een minibieb begon een jaar geleden, sinds februari staat er één in haar tuin te pronken.

Buurtgenoten genieten ervan en voorzien de minibieb geregeld van nieuwe spullen, de collectie wisselt snel. De minibieb wordt dagelijks bezocht.

 

Op de dag van de minibieb hoopt Jessica tussen 10-16 uur veel mensen te bereiken. Ze stalt nieuwe boeken, ze heeft samen met haar dochter happy Stones en boekenleggers gemaakt voor de bezoekers en ze heeft zelfs blind-date boeken.

 

Lois en haar minibieb

Ook Lois, 10 jaar heeft een minibieb, in maart dit jaar heeft ze hem neergezet. Ze is op het idee gekomen om een minibieb te beginnen, toen ze wel heel veel boeken tegen kwam op haar kamer, die ze niet meer las. Ze maakte zelf een schets van het boekenhuisje en daarna heeft ze samen met haar vader het huisje gemaakt. Nu staat de minibieb aan zijkant van haar huis aan de Rembrandt van rijnlaan 62.

Zelf houd ze erg van meidenstrips en meidenboeken. Ze had in het begin veel kinderboeken in het huisje, maar nu staat er van alles wat in. Graag zou ze nog wel wat strips in haar huisje willen, dus als iemand iets heeft, het is welkom.

 

Zoveel mensen zoveel wensen

Zo staat er in de Christiaan Eykmanlaan 1 ook een minibieb gecombineerd met groentestalletje in strandhuisstijl. Zo kan je je (literaire) trek stillen met een minibieb en groentestalletje ineen. Geniet van beide. Ook zullen er regelmatig recepten in te vinden zijn met groente van het seizoen.

 

Tekst: Ellen de Visser

Foto: Bas Haans

 

 

 

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op