De Schakel
Pennenstreek
Mieke vd Ven-Royacker geeft de bòlpèn door aan….

Geef de bòlpèn door………..            Kogelschrèèverke of ook wel bòlpèn (balpen in het Tilburgs dialect) Een klein inkijkje in de levens van onze dorpsgenoten, wie zijn ze, hoe denken ze over Berkel-Enschot en nog wat meer….   Wie ben je? ‘Ik…

Geef de bòlpèn door………..           

Kogelschrèèverke of ook wel bòlpèn (balpen in het Tilburgs dialect)

Een klein inkijkje in de levens van onze dorpsgenoten, wie zijn ze, hoe denken ze over Berkel-Enschot en nog wat meer….

 

  1. Wie ben je? ‘Ik ben Mieke vd Ven-Royackers. Getrouwd met Harry, 2 kinderen en 2 kleinkinderen.’
  2. Waaraan denk je bij het dorp Berkel-Enschot? ‘Ik woon al 54,5 jaar in Berkel-Enschot, toen ik er kwam wonen was het een klein dorp met nog geen 4000 inwoners en keek ik uit over de weilanden.’
  3. Wat vind je het mooiste plekje in Berkel-Enschot en waarom? ‘Het mooiste plekje vind ik ook het klooster, zoals het toen was. Wij lieten bij de zusters onze tijdschriften inbinden, zoals vreemde volkeren en het blad van dierentuin Artis.’

 

  1. Waar geniet je van? ‘Ik geniet van de (klein)kinderen en de vogeltjes die volop in de tuin zitten en de egeltjes die in de avond komen eten. Er is zoveel moois als je het maar kan zien.’ Zoals Mieke zegt: ‘Alles wat god geeft zit bij mij in de struiken, zoveel verschillende vogeltjes, ik geef ze ook graag te eten.’

 

  1. Welke levenswijsheid zou je willen delen? ‘Probeer positief te denken en probeer niet bij de pakken neer te gaan zitten.’
  2. Wat beteken je voor Berkel-Enschot en wat betekent Berkel-Enschot voor jou? ‘Ik collecteer veel en ben als vrijwilliger veel te vinden op Torentjeshoef. Ik ken daarom ook veel mensen.’

 

  1. Wat zijn je wensen voor Berkel-Enschot, of wat zou je anders willen zien? ‘Zoals velen vind ik het jammer dat Berkel-Enschot niet zelfstandig is gebleven en ik hoop heel erg dat de gemeente nog wat groen overhoudt.’

 

  1. Vraag van je voorganger Corrie de Jong: Mieke, als je echt eens een dag alleen maar aan jezelf zou denken en de dag voor jezelf had, wat zou je dan doen? ‘Goeie vraag, ik zou zoveel willen doen, dat het juist op niks uitdraait. Maar eigenlijk gewoon uitrusten. Maar dat ben ik niet gewend.’

 

  ‘Ik ben de oudste van 9, met een sociaal gevoel en altijd in de parate ploeg.’

 

  1. Aan wie geef je de bòlpèn door en waarom? En wat zou je aan hem/haar willen vragen? ‘Ik geef de bolpen door aan Mia Savenye. Ze heeft altijd poppentheater gespeeld en ik ben benieuwd hoe ze daar zo mee gestart is.’

 

  1. Is er nog iets niet ter sprake gekomen, wat je nog wil delen? ‘Ik zou het heel fijn vinden als de mensen eens wat meer aan een ander dachten, wat meer naar elkaar omkijken. A-sociaal gedrag vind ik vreselijk.’

 

Tekst: Ellen de Visser

Foto: Mieke in jonger jaren (privé-bezit),
foto van nu: Ellen de Visser [misschien die in klein kader]

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
[email protected]

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op