De Schakel
Nieuws
Met scouting kun je bouwen; en dat doen we samen

Met de slogan ‘Met scouting kun je bouwen; en dat doen we samen’ start scouting Berkel-Enschot haar project om een nieuwe blokhut te vinden. Al meer dan 40 jaar is Scouting Berkel-Enschot een actieve vereniging in het dorp met 80…

Met de slogan ‘Met scouting kun je bouwen; en dat doen we samen’ start scouting Berkel-Enschot haar project om een nieuwe blokhut te vinden.

Al meer dan 40 jaar is Scouting Berkel-Enschot een actieve vereniging in het dorp met 80 leden en 30 vrijwilligers. Momenteel is de scouting gevestigd aan de Generaal Eisenhowerweg, waar ze jaren geleden een lege tennishal hebben omgetoverd tot een functioneel gebouw met een lokaal voor elke speltak. De aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie is een door de nieuwe pandeigenaar aangekondigde flinke huurverhoging, die voor de scouting niet op te brengen is.

Achter de schermen zijn al geruime tijd verschillende gesprekken gevoerd met de gemeente Tilburg. Ook is contact gezocht met andere verenigingen in Berkel-Enschot om samen tot een oplossing te komen, want samen sta je sterker. Binnen anderhalf jaar moet de scouting verhuisd zijn. Dat lijkt nog ver weg, maar aangezien de scouting draait op vrijwilligers, zal het meeste werk in de vrije tijd moeten gebeuren. Om de zoektocht te versnellen is dit project nu officieel gestart en mag iedereen ervan op de hoogte zijn!

Help scouting Berkel-Enschot
aan een nieuwe locatie en
een nieuwe blokhut!


Alle opties worden nog opengehouden, van het aanpassen van een bestaand gebouw tot het ontwerpen van een compleet nieuwe blokhut. Wat zijn onze wensen?  Voldoende ruimte voor de verschillende leeftijdsgroepen om hun spel zowel binnen als buiten te kunnen beleven. Waar kernwoorden als Toekomstbestendig, Duurzaam, Kindvriendelijk, Veilig, een pand met Karakter van toepassing zijn. Graag werken wij ook samen met andere verenigingen om het gebouw zo optimaal mogelijk te benutten.

Scouting staat voor uitdaging!
Wij bieden jeugd en jongeren vanaf 5 jaar een leuke vrijetijdsbesteding met spannende activiteiten waarbij ze uitgedaagd worden om te ontdekken, samen te werken en zichzelf te ontwikkelen. Het actieve samenspel met leeftijdsgenoten is geïnspireerd op het buitenleven. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

[Kader]
Voor tips, ideeën en suggesties over de nieuwe huisvesting kunt u contact opnemen via nieuweblokhut@scoutingberkelenschot.nl

Tekst en foto’s: Redactie (Bron Scouting Berkel-Enschot)

Fotobijschrift hoofdfoto:
De welpen hebben leren knopen. We hebben uitleg gegeven over de platte knoop, mastworp en de paalsteek.

The Hunt voor de scouts was vanavond een groot succes. Langs 2 posten om het extractiepunt te puzzelen om het dorp uit te vluchten ->

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op