De Schakel
Uitgelicht
Met Run for Life en KWF Kankerbestrijding naar New York

Arthur Slijkhuis en Freek van Kasteren gaan de New York City Marathon lopen. Allebei zijn ze fervente lopers, maar zij gaan er in de eerste plaats naar toe om gesponsord te worden voor KWF Kankerbestrijding. Wat beweegt ze om dat…

Arthur Slijkhuis en Freek van Kasteren gaan de New York City Marathon lopen. Allebei zijn ze fervente lopers, maar zij gaan er in de eerste plaats naar toe om gesponsord te worden voor KWF Kankerbestrijding. Wat beweegt ze om dat te doen?

Kanker is een slopende ziekte
In Nederland krijgen 13 mensen per uur kanker. Moeten we maar gewoon accepteren, dat zoiets fout afloopt? Toen KWF Kankerbestrijding in 1949 werd opgericht was 25% van de patiënten waarbij kanker werd vastgesteld na vijf jaar nog in leven; nu is dat 62%. Die stijging heeft alles te maken met gedegen onderzoek om de ziekte te bestrijden. Daarvoor is veel geld nodig en ook voor de begeleiding van zieken. KWF Kankerbestrijding maakt zich daarvoor sterk.

Gezondheid is niet te koop,
maar bestrijding tegen kanker wel

Run for Life
Run for Life is in 2010 opgericht met het doel om door met gesponsorde renners op de New York City Marathon te lopen zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. In die negen jaar is op die manier bijna 300.000 Euro opgehaald. Er blijft bij Run for Life geen geld aan de strijkstok hangen. De deelnemers betalen de reis zelf. Run for Life werkt met een team van twintig renners, die op 28 oktober in een apart toestel naar New York vliegen.

New York City Marathon
De New York City Marathon is voor lopers wat de Elfstedentocht voor schaatsers is: het ultieme gebeuren. Maar het doorgaan van de tocht is niet afhankelijk van het weer. Er lopen op 1 november bijna 60.000 mensen mee en er zijn ongeveer 2 miljoen toeschouwers, die langs de 42.195 meter lange route te vinden zijn. Het is de vijftigste keer dat hij gehouden wordt.

Trainen
Arthur en Freek trainen iedere week drie keer. De laatste keer goot het de hele avond. ‘Je vraag je dan wel eens af waarvoor je het allemaal doet als je na tien minuten al kletsnat bent. Maar als je gezond bent, draag je graag je steentje bij voor anderen, die minder geluk hebben.’

Inwoners van Berkel-Enschot kunnen hun bijdrage leveren door Arthur en Freek te sponsoren. Ga naar www.freeklooptmarathon.nl  en www.arthurlooptmarathon.nl . Doen!

Tekst: Jan van der Straaten
Foto: Bas Haans

[fotobijschrift] Arthur Slijkhuis (l) en Freek van Kasteren (r) trainen voor de New York City Marathon 2020 voor KWF Kankerbestrijding op zondag 1 november 2020.

Freek van Kasteren – www.freeklooptmarathon.nl
Arthur Slijkhuis – www.arthurlooptmarathon.nl

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op