De Schakel
Met elkaar op weg voor een rondje Johannes XXIII

Twee jaar geleden werd voor de eerste maal, ter gelegenheid van de fusie van de parochies van Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel het rondje Johannes XXIII georganiseerd. Dit jaar kunnen de inwoners van de dorpen op tweede paasdag, 17 april weer…

Twee jaar geleden werd voor de eerste maal, ter gelegenheid van de fusie van de parochies van Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel het rondje Johannes XXIII georganiseerd. Dit jaar kunnen de inwoners van de dorpen op tweede paasdag, 17 april weer het rondje rijden.

Tijdens een fietstocht van 20 kilometer worden de kerken in de parochie bezocht. Naast het tonen van gastvrijheid draait het deze dag ook om het elkaar beter leren kennen.

Na de eucharistieviering in de Willibrorduskerk om 11.00 uur en een kopje koffie met gebak, vertrekt de eerste groep om 12.30 uur. Daarna gaan met een kort interval steeds groepjes van ongeveer 10 mensen op weg, waarbij iedere groep een eigen begeleider heeft. De route loopt naar de St. Josephkerk in Biezenmortel en vervolgens via de St. Lambertuskerk in Udenhout naar de St. Caeciliakerk in Enschot, waar de dag rond 17.00 uur wordt afgesloten. In iedere kerk wordt iets verteld over de kerk en toren. Onderweg wordt ook een aantal kapellen bezocht. In iedere kerk wordt een consumptie geserveerd, gemaakt door de vrijwilligers die zich in grote getalen hebben opgegeven om de organisatie te ondersteunen.

Fotopuzzeltocht voor kinderen

Een stuurgroep met Hanneke Elshof, Piet van Gils, Yvonne van Kempen en Irene Schepens heeft ontzettend veel werk verzet om deze dag te organiseren en sponsors te enthousiasmeren een bijdrage te geven, hetgeen goed gelukt is.

Mensen voor wie fietsen niet mogelijk is kunnen de tocht per eigen auto maken, maar het bleek niet mogelijk om, net als in 2015 een huifkar te regelen.

Ook kinderen zijn van harte welkom. Er wordt bij iedere kerk een fotopuzzeltocht georganiseerd en zij kunnen tevoren hun creativiteit kwijt door het inkleuren van een kleurplaat.

Tijdig opgeven

Om mee te doen aan het rondje is opgeven verplicht. Dat dient voor 31 maart te geschieden via de email (rondjejohxxiii@gmail.com). Vermeld in de mail uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal deelnemers (volwassenen en kinderen) dat u opgeeft. Als men niet over internet beschikt kan het ook door het invullen van een flyer met antwoordstrook die te vinden is in de Bibliotheek, de 4 kerken en loket BE. Wie zich inschrijft krijgt per mail een bevestiging van de inschrijving. Het maximum aantal deelnemers is ongeveer 200. Alle mensen die de laatste tijd in de parochie zijn komen wonen worden persoonlijk aangeschreven. De aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Tekst: Robert Holl
Afbeelding: stuurgroep Rondje Johannes XXIII

About the author

Related Posts