De Schakel
Reportage
Meer dan duizend wandelaars lopen ‘avondtweedaagse’

Meer dan duizend wandelaars trokken afgelopen week vol goede moed door Berkel-Enschot tijdens de Avondvierdaagse. Door de slechte weersverwachtingen kon de wandeling de eerste en derde dag helaas niet doorgaan, maar dat mocht de pret op andere dagen niet drukken.…

Meer dan duizend wandelaars trokken afgelopen week vol goede moed door Berkel-Enschot tijdens de Avondvierdaagse. Door de slechte weersverwachtingen kon de wandeling de eerste en derde dag helaas niet doorgaan, maar dat mocht de pret op andere dagen niet drukken. Kinderen, ouders en begeleiders wandelden de 5 of 10 kilometer vanaf het terrein van Jong-Brabant en op vrijdag vanaf het nieuwe startadres Ons Koningsoord.

Na een flinke wandeling kwamen de eerste lopers op vrijdagavond aan op het Wilhelminaplantsoen. Vrijwel alle lopers hadden in verband met het weer een korte broek aangetrokken, maar ondanks de zomerse outfits waren er genoeg rode hoofdjes te zien. Een enkeling had na de wandeling flinke blaren door teenslippers, maar trotseerden de pijn en bleef doorlopen.

Gezamenlijke intocht
Hier en daar werd er gesmikkeld van al het snoepgoed en ook opa’s, oma’s en andere bekenden van de kinderen werden vrolijk begroet. Vanuit het Wilhelminaplantsoen was het vervolgens dringen voor een plekje op de eerste rij voor de gezamenlijke intocht. Er werd gefloten, gedanst en muziekvereniging Concordia was aanwezig voor de muzikale begeleiding.

Toen het grootste deel van de lopers even na acht uur binnen was, begon de gezamenlijke intocht. Via het Wilhelminaplantsoen trokken de lopers naar de Princes Christinastraat, Prinses Irenestraat en vervolgens naar de Dom S. Dubuissonstraat. De route eindigde bij het gezondheidscentrum van Ons Koningsoord bij het Haakgebouw. Bij de finish kregen de basisscholieren een medaille voor de inspanning van de afgelopen dagen.

De winnaar van de TAG & WIN actie op Facebook is Marieke Koenen-Aarts. Zij ontvangt een waardebon van 10,- van Winkelcentrum Eikenbosch.
Van harte gefeliciteerd!

Fotoalbum 5 km woensdag 

Fotoalbum 5 km + 10 km vrijdagavond Intocht

Tekst: Annebelle Nooteboom
Fotografie: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op