De Schakel
Nieuws
Mariëtte loopt voor KIKA de Marathon in New York

Veel mensen beginnen met een looptraining om steeds beter te hardlopen. Veel mensen haken ook weer af. Mariëtte van der Meijden (53) startte 4 jaar geleden en was wel succesvol. Ze legde steeds grotere afstanden af. Totdat ze via de…

Veel mensen beginnen met een looptraining om steeds beter te hardlopen. Veel mensen haken ook weer af. Mariëtte van der Meijden (53) startte 4 jaar geleden en was wel succesvol. Ze legde steeds grotere afstanden af. Totdat ze via de Ten Miles Tilburg (16 km) en de halve marathon (21 km) in Eindhoven ineens een hele marathon (42 km) kon hardlopen. Vorig jaar in Tilburg en in Valencia. En dan lonkt de grote droom van iedere hardloper: De Marathon van New York.

Inmiddels heeft ze 28 medailles bij elkaar gerend en voelt ze zich fitter dan ooit. ‘Met het hardlopen kon ik een voor mij heftige tijd achter mij laten. De combinatie van bewegen, mijzelf afsluiten met heerlijke muziek in mijn oor (‘I run for life van Meliassa Etheridge haalt het beste uit mij naar boven’). Ik wil graag gezond blijven en merk dat ik door het hardlopen mentaal en fysiek heel sterk ben geworden’.

Voor de Marathon in New York is Mariëtte al bezig met een mooi trainingsschema. ‘Ik loop drie keer per week hard. Ofwel korte en snelle afstanden, langzamere maar verdere afstanden of echt lang, maar dan in een nog rustiger tempo. Gemiddeld rent Mariëtte 9,8 km per uur. ‘De halve marathon rende ik in 2 uur, de Tilburg marathon in 4 uur en 48 minuten en Valencia in 4 uur en 28 minuten.’

Bij alle loopevenementen kwam ze in contact met mensen die niet alleen hardlopen voor zichzelf, maar ook voor het goede doel. ‘Hoe fijn is het om je gezonde fitte lijf in te zetten voor groepen mensen die dat niet hebben. Om geld in te zamelen voor het goede doel’.

Voor Mariëtte was dat KIKA. ‘Ik ren niet specifiek voor mensen die ik ken met kinderen met kanker. Ik ren, omdat ik vind dat geen enkel kind zou mogen overlijden aan deze ziekte. Dat ik daar met mijn gezondheid aan kan bijdragen.’

Naast een strak trainingsschema heeft Mariëtte ook een intensief inzamelingsprogramma opgezet. ‘In de maanden april en mei ben ik volop bezig met acties. Zo zijn er emballagebonnen punten, ga ik collecteren en sta ik op meimarkt (tijdens Pinksteren). Mensen kunnen mij deze maanden dus niet alleen rennend tegenkomen. Ik hoop natuurlijk op heel veel steun. Als iemand nog spullen heeft die ik mag verkopen op de meimarkt houd ik mij daar voor aanbevolen’.

Volg Mariëtte op Facebook voor haar voorbereidingen en in november ook tijdens de Marathon.

Tekst: Elke van Dommelen
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op