De Schakel
Uitgelicht
Marcel Panis, oprichter Schakel kijkt tevreden terug

15 juli bestaat de Schakel alweer 55 jaar! Uiteraard kan een interview met de oprichter van het weekblad niet ontbreken.   Spin in het web Marcel was makelaar van beroep, merkte dat de middenstand ‘vooral was aangewezen op het Brabants…

15 juli bestaat de Schakel alweer 55 jaar! Uiteraard kan een interview met de oprichter van het weekblad niet ontbreken.

 

Spin in het web

Marcel was makelaar van beroep, merkte dat de middenstand ‘vooral was aangewezen op het Brabants Dagblad’ en besloot een eigen blad te beginnen. Marcel kreeg zo de kans om mensen en partijen met elkaar te verbinden. Hij investeerde veel tijd in het weekblad. Na zijn pensionering nam hij alle taken op zich en werd een echte spin in het web.

 

Tevreden terugkijken

Vijfjaar geleden liet Marcel de Schakelna 50 jaar los. ‘Dat was niet gemakkelijk, want je laat toch je “kindje” achter.’ Marcel kon het blad wel met een gerust gevoel aan Ingrid Roets overlaten. ‘Het is een leuk blad geworden met een nieuwe lay-out en zodra het in de brievenbus valt lees ik het van voor tot achter!’ Marcel is 85 jaar, maar voelt zich 40. Hij werkt in de tuin, is koster en verzamelt (vanaf 1965!) alle Schakels, die hij laat inbinden door de zusters Trappistinnen die verhuisd zijn naar Arnhem. ‘Als ik de wereld verlaat, doe ik dat met een tevreden gevoel!’ lacht Marcel.

Tekst: Kelly Heijzelaar
Foto: Bas Haans

 

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op