De Schakel
Bedrijf in beeld
Marcel Naaijkens en Ilke Maes gaan verder als Naaijkens & Maes Tandartsen

Het is alweer veertig jaar geleden dat Marcel Naaijkens een tandartspraktijk begon aan de Verdilaan. In 1988 verhuisde de praktijk naar de Raadhuisstraat. Vanaf 14 december 2018 gaat Marcel Naaijkens samen met Ilke Maes de praktijk voorzetten. Verandering in de…

Het is alweer veertig jaar geleden dat Marcel Naaijkens een tandartspraktijk begon aan de Verdilaan. In 1988 verhuisde de praktijk naar de Raadhuisstraat. Vanaf 14 december 2018 gaat Marcel Naaijkens samen met Ilke Maes de praktijk voorzetten.

Verandering in de zorg is een doorgaand proces
Er is veel veranderd in de tandzorg. Zo kun je tegenwoordig gebruik maken van een scanner om kroon- en brugwerk nauwkeuriger te vervaardigen, ook is er een speciale microscoop beschikbaar om wortelkanaalbehandelingen op een hoog niveau te kunnen voltooien met een beter resultaat voor het behoud van je eigen tanden en kiezen. Het is een hele investering en je moet er natuurlijk mee leren werken.  Marcel Naaijkens vindt het daarom heel fijn dat Ilke Maes erbij gekomen is. ‘Op deze manier kan ik mijn kennis en ervaring ook aan iemand anders overdragen.’ Ilke is 26 jaar en in 2017 in Amsterdam afgestudeerd. Ze is een waardevolle, enthousiaste en professionele collega. 

Als tandarts heb je niet alleen met een gebit te maken,
maar ook met een mens

Tandarts: het fijne handwerk
Ilke heeft een gedegen tandartsenopleiding achter de rug met een mengeling van theorie en praktijk. Ilke: ‘Je kunt heel goed in theorie zijn, maar je moet ook leren hoe je met je handen en instrumenten een patiënt met tandproblemen kunt helpen. Dat leer je niet zomaar, daar is veel oefening voor nodig. Ik vind het heel prettig, dat ik hier de gelegenheid krijg om mij verder te bekwamen; ik kan hier alle ingrepen uitvoeren.’  

Implantaten
Van oudsher ging het bij de tandarts om gaatjes en boren. Maar tegenwoordig is gespecialiseerde tandheelkunde steeds belangrijker. Voor mensen die om welke reden dan ook hun tanden of kiezen dreigen kwijt te raken of deze hebben verloren, kan een behandeling met implantaten een uitkomst zijn. Marcel Naaijkens houdt zich daar al jaren mee bezig. In de toekomst zal Ilke zich ook gaan bekwamen in de gespecialiseerde tandheelkunde.
Marcel en Ilke gaan vol enthousiasme de toekomst tegemoet. 

Tekst: Jan van der Straaten
Foto: Peter Timmermans

Naaijkens &  Maes Tandartsen
Raadhuisstraat 37
5056 HC Berkel-Enschot
013-5333755
tandarts@mjmnaaijkens.nl
www.mjmnaaijkens.nl

About the author

Related Posts