De Schakel
Bedrijf in beeld
Makelaar Erik van Poppel: ‘Mijn drijfveer is mensen helpen’

Hij werkt op bevlogen wijze in naam van de franchiseorganisatie WitteWoning Makelaars vanuit kantoor Armhoef in Tilburg en zijn huis in Berkel-Enschot. Erik van Poppel (39) houdt er daarbij een eigen stijl op na: laagdrempelig en met veel persoonlijke aandacht voor…

Hij werkt op bevlogen wijze in naam van de franchiseorganisatie WitteWoning Makelaars vanuit kantoor Armhoef in Tilburg en zijn huis in Berkel-Enschot. Erik van Poppel (39) houdt er daarbij een eigen stijl op na: laagdrempelig en met veel persoonlijke aandacht voor de klant. 

Het werkgebied van Erik bestaat uit Tilburg en Berkel Enschot en omstreken. Hij slaagt er door een transparante werkwijze en laag kostenplaatjein de courtage (vergoeding) op een optimaal en betaalbaar niveau te houden. ‘Ik begeleid mijn klanten op basis van “no cure no pay“’, benadrukt Erik, die ruim vijftien jaar ervaring heeft als verkoop- en aankoopmakelaar. ‘Samen gaan we voor het maximaal haalbare resultaat. Bij verkoop komt het huis met een volledige vermelding op de drukbezochte huizensite Funda.’ 

Erik is breed inzetbaar. Of zoals het in jargon zo mooi heet: hij ontzorgt de kopers of verkopers van A tot Z. ‘Ik begeleid klanten ook bij een woningtaxatie, bouwkundige keuring en geef een eerlijk, onafhankelijk hypotheekadvies. Samen bekijken we de woning. Ik voer namens de klant de onderhandelingen, controleer de koopakte en regel alles voor het bezoek aan de notaris. Met als doel de beste service te verlenen en alle diensten te leveren voor de scherpste prijs.’  

‘Ik doe veel op gevoel’

Voorrecht
Erik heeft als makelaar in het begin-middensegment een duidelijke drijfveer: ‘Ik wil mensen helpen. Mijn ouders leerden mij dat het een voorrecht is om iets voor een ander te mogen doen. Daarom verricht ik ook graag vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld bij mijn kinderen op basisschool St. Caecilia hier in het dorp. Kleine moeite, groot plezier.’

Voor Erik geen dubbele agenda’s. ‘”What you see, is what you get”. Ik draai nergens om heen, zeg hoe het is. Dat is misschien niet altijd leuk, maar dan weten klanten waar ze aan toe zijn. Meestal waarderen ze mijn open houding gelukkig. Ik doe veel op gevoel, sta voor een persoonlijke aanpak en ben altijd bereikbaar voor de klant. Of het nu ’s avonds elf uur is, tijdens de feestdagen of als ik in het stadion bij een wedstrijd van Willem II ben. Als ik een huis verkoop voor een goede prijs en de blijdschap op de gezichten van mijn klanten zie, geeft dat zo veel voldoening. Daar doe ik het voor.’  

Tekst: Stefan Latijnhouwers
Foto: Bas Haans

WitteWoning Makelaars Tilburg-Berkel-Enschot
Jeroen Boschlaan 39
5056 CV Berkel-Enschot
06-28785367 
[email protected]
www. wittewoningmakelaars.nl

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
[email protected]

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op