De Schakel
Nieuws
Maarten Pijnappels is 15 jaar vrijwilliger bij Scouting Berkel-Enschot

In 2018 is Maarten Pijnappels 15 jaar vrijwilliger bij Scouting Berkel-Enschot. Hij werd in november 1995 jeugdlid en daarna vrijwilliger. Jaap Spooren, voorzitter van Scouting Berkel-Enschot spelt hem ter gelegenheid daarvan de bronzen waarderingsspeld op. Bronzen waarderingsspeld Het is prachtig,…

In 2018 is Maarten Pijnappels 15 jaar vrijwilliger bij Scouting Berkel-Enschot. Hij werd in november 1995 jeugdlid en daarna vrijwilliger. Jaap Spooren, voorzitter van Scouting Berkel-Enschot spelt hem ter gelegenheid daarvan de bronzen waarderingsspeld op.

Bronzen waarderingsspeld
Het is prachtig, zonnig weer. De koolmezen roepen volop in de struiken. Het is voorjaar. Voor de Blokhut van de scouts staan banken. Daarop zitten ouders en vrijwilligers en voor hen zitten de welpen in een halve kring op de grond. Iedereen weet wat er gaat gebeuren, maar Maarten weet dat nog niet. Als hij door Jaap Spooren naar voren wordt geroepen dringt het langzaam tot hem door dat het om hem gaat.

De verdiensten van Maarten als vrijwilliger worden in een toespraak onderstreept. “Zonder vrijwilligers kan een organisatie als Scouting niet draaien. Daarom zijn we blij dat mensen als Maarten zolang vrijwilliger zijn. Een waarderingsteken is op zijn plaats”. Jaap spelt hem het lintje op en overhandigt hem ook een speld voor op zijn goeie pak. De welpen vinden het allemaal geweldig: ze klappen heel hard en heel lang. Daarna gaan ze gauw naar de klaargezette tafel voor een koekje en een drankje.

Scouting Berkel-Enschot draait geheel op vrijwilligers

Vrijwilliger worden
Met zíjn zoontje op de arm, vertelt Maarten me dat hij door zijn ouders naar scouting is gebracht. Later ging hij dat erg waarderen en besloot hij ook vrijwilliger te worden. “Je bent goed bezig met kinderen, die zich kunnen uitleven in bezig zijn en spel. Daar doe ik graag aan mee. Vrijwilligers hebben we hard nodig”. Maarten vertelt dat het een heel karwei is om alles goed draaiende te houden. Je hebt geld nodig voor van alles en nog wat en de Blokhut moet ook nog onderhouden worden.

Er is een wachtlijst voor kinderen die lid willen worden. Dat heeft te maken met een gebrek aan vrijwilligers in Berkel-Enschot. Over het algemeen vinden ouders het niet leuk als hun kinderen lang op een wachtlijst staan en dan willen ze nog wel eens wat anders zoeken voor hun kind. Mede daardoor is Scouting Berkel-Enschot relatief klein in de regio. Dat ligt niet aan vrijwilligers als Maarten, die zich helemaal inzetten voor Scouting Berkel-Enschot.

Tekst: Jan van der Straaten
Foto: Peter Timmermans

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op