De Schakel
Nieuws
Maak kennis met nieuwe eigenaren Oude Raadskelder

Bart en Su-Jing Brouwers zijn de nieuwe eigenaren van Cafetaria De Oude Raadskelder in de Burg. Brendersstraat. Zij kijken ernaar uit om op 1 september hun deuren te openen. De bestaande snackbar gaan ze uitbreiden met een verrassend nieuw concept.…

Bart en Su-Jing Brouwers zijn de nieuwe eigenaren van Cafetaria De Oude Raadskelder in de Burg. Brendersstraat. Zij kijken ernaar uit om op 1 september hun deuren te openen. De bestaande snackbar gaan ze uitbreiden met een verrassend nieuw concept.

Bart (40) en Su-Jing (40) hebben een cafetaria gehad in Breda en de laatste 3 jaar runden zij een zaak in Oosterhout met als specialiteit grillproducten, hapjes en kant-en-klaar maaltijden.

In De Oude Raadskelder zullen ze het bestaande assortiment uitbreiden met nieuwe producten uit eigen keuken. ‘De vertrouwde snacks als frietje Brender en Brendersaus blijven gewoon in ons assortiment’, verzekert Bart op voorhand. ‘We gaan dit wel uitbreiden met versbereide hapjes en tapas, die je kunt afhalen op bestelling voor grote feesten of kleine gelegenheden.’

Verrassend
Plannen genoeg, maar die kunnen Bart en Su-Jing pas realiseren als de verbouwing helemaal klaar is. ‘Daarvoor moeten de bakwand en de koeling eerst aangepast worden’, legt Bart uit. Een tipje van de sluier wil hij wel oplichten: ‘Wij houden uiteraard van Chinees koken: ons favoriete familiegerecht en huisspecialiteit is Kip in Boemboe Balisaus, pikant met een vleugje zuur. Daar willen we de inwoners van Berkel-Enschot graag van laten meegenieten. Het wordt een verrassend nieuw concept, vertelt hij enthousiast.

Het echtpaar oriënteert zich op dit moment nog op de inrichting. ‘Het is een heel mooi pand, dus we willen gewoon in de stijl van De Oude Raadskelder blijven: nostalgisch en gezellig.’

Verbondenheid
Bart kent nog bijna niemand in Berkel-Enschot, maar er is zeker verbondenheid met het dorp. ‘Het feit dat mijn vader Martin bijna 40 jaar als leerkracht op groep 8 van Basisschool Berkeloo heeft gestaan, helpt wel mee. Alsof mensen je dan toch al een beetje kennen’, lacht hij. ‘Su-Jing en ik zijn ook echte dorpsmensen. De klik zal er snel zijn.’ De komende tijd gaan ze meedraaien in de cafetaria waar het vertrouwde gezicht en steun en toeverlaat van ‘De Giel’ Daphne Jonkers hun de traditionele recepten eigen zal maken.

Droom
Al jaren waren Bart en Su-Jing in de regio op zoek naar een horecapand met woonhuis. ‘Als je lange dagen maakt, is het fijn om bij de zaak te wonen, zodat we vaker thuis kunnen zijn voor onze kinderen Stefan (15) en Emmilie (12). Uiteindelijk zijn we met Giel van Beurden tot een koopovereenkomst gekomen. We willen bij deze van de gelegenheid gebruik maken om Giel en zijn dochters Mariëlle en Angelique heel hartelijk te bedanken voor het geduld dat zij hebben gehad en ons de tijd gegund hebben om alles rond te krijgen, zodat wij onze droom kunnen verwezenlijken.’

In september volgt een afscheidsinterview met Giel van Beurden.

Tekst: Ingrid Roets
Foto: Bart Brouwers

About the author

Related Posts