De Schakel
Bedrijf in beeld
Lout4Kids: ‘Ik wil kinderen in hun kracht zetten’

Loutje Bosch stimuleert kinderen om op eigen kracht oplossingen te bedenken.  Zij doet dit op een creatieve manier met haar kindercoachpraktijk Lout4Kids in de Hoolstraat. Met behulp van muziek, theater maar vooral creatieve interactie werkt Loutje oplossingsgericht met kinderen en…

Loutje Bosch stimuleert kinderen om op eigen kracht oplossingen te bedenken.  Zij doet dit op een creatieve manier met haar kindercoachpraktijk Lout4Kids in de Hoolstraat. Met behulp van muziek, theater maar vooral creatieve interactie werkt Loutje oplossingsgericht met kinderen en gezinnen.

Voor de meeste is Loutje geen onbekende: zij maakt al veertig jaar kindertheater. Met pijn in het hart neemt zij nu afscheid van het theater omdat zij zich volledig wil richten op het kindercoachen. Het begeleiden van kinderen is dan ook uit haar passie voor het kindertheater ontstaan. Op scholen zeiden juffen: ‘hoe is het mogelijk dat je juist bepaalde verlegen kinderen uitkiest en die dan zelfvertrouwen geeft op het podium?’

Knusse praktijkruimte
Daar wilde Loutje meer mee doen en vanuit haar intuïtie gaat zij nu te werk om kinderen te helpen. Zij heeft haar eigen knusse praktijkruimte waar de kinderen kunnen zitten, spelen en tekenen en soms opdrachtjes kunnen doen. Haar sessies bestaan uit muziek, theater en tekenen. Vooral het samen creatief bezig zijn speelt daarbij een belangrijke rol.

‘Met het kind voer ik bijvoorbeeld een conversatie met de zgn. ‘living puppets’ (buikspreekpoppen ahw). Het kind hoeft dan niet vanuit zichzelf te praten en zo worden er muren doorbroken.’ Door met kinderen te tekenen, kan Loutje Bosch de symboliek van de tekeningen achterhalen en weet zij wat er eventueel speelt. ‘Ik ga niet graven in het verleden, maar mijn specifieke en creatieve begeleiding leren de kinderen (en jongeren) zélf richting te geven om het juiste antwoord te vinden door aanspraak te maken op hun ‘eigen’wijsheid. Deze wijsheid leidt tot herkenning van hun eigen kracht waarmee zij in de toekomst hun eigen oplossingen kunnen creëren’.

Het hele gezin
Loutje staat soms zelf versteld van de snelheid waarmee kinderen groeien. ‘Het zijn vaak korte trajecten van bijvoorbeeld vier tot acht keer anderhalf uur. Het is prachtig om te zien dat je kinderen gelukkig met zichzelf kan laten zijn en dat zij letterlijk zin hebben om weer te leven.’ Die voldoening is dan ook waar Loutje het voor doet. Zij begeleidt kinderen vanaf vijf jaar tot ongeveer 21 jaar. Bij het coachen betrekt zij het gehele gezin.

Op zondagmiddag 24 september om 14.30 uur zet Loutje definitief een punt achter haar kindertheater. Zij geeft dan haar laatste voorstelling op het landje van de Brem in de Hoolstraat als LaVioLou, Koningin van Eenvoudige Komaf.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Fotograaf: Bas Haans

Lout4Kids
Hoolstraat 6
5056 PK  Berkel-Enschot
T:   06 – 252 939 92
E:   [email protected]
I:    www.lout4kids.nl

Facebook 
LinkedIn

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op