Spannend was het, maar met een geweldig openingsweekend van Lots of Asian afgelopen zaterdag afgesloten. Twee dagen volledig uitverkocht, lovende reacties en hele blije gezichten bij het team. De vitrines waren leeg, maar de winkel stond vol met bloemen, gebracht…
Spannend was het, maar met een geweldig openingsweekend van Lots of Asian afgelopen zaterdag afgesloten. Twee dagen volledig uitverkocht, lovende reacties en hele blije gezichten bij het team. De vitrines waren leeg, maar de winkel stond vol met bloemen, gebracht door trouwe klanten en bekenden van Lof, Lots of Food en Sun Wah. Een superstart!
In november besloten moeder Sau Fong, May Lin en Yau Wing de deuren van Sun Wah te sluiten. De gezondheid van ‘Mama Kan’, liet te wensen over. En de zoektocht naar nieuwe koks die de keuken konden overnemen leverde niets op.
Buren Patrick van Haren en Miranda Klomp van LOF (Lots of Food) lazen het verhaal in De Schakel en begonnen samen met de familie Kan te brainstormen over een doorstart: de recepten en gerechten van Mama Kan behouden, uitbreiden en gieten in het concept van een Aziatische traiteur. Zo ontstond Lots of Asian. May Lin is supertrots op haar 3 sterrenkoks. ‘Wie kan zeggen dat ze werkt met 3 sterrenchefs!’, glundert ze.
Bestellen en afhalen
Met alle klassiekers uit de keuken van Sun Wah, aangevuld met andere gerechten, borrelbites en een hoop lekkere bijgerechten is er een ruime kaart om van te bestellen. Verkrijgbaar in de winkel, maar het beste bestel je ze via de website, liefst een dag van te voren. Je vult de afhaaltijd in en op de dag en tijd staat het voor je klaar. Er is 1 uitzondering: de beroemde loempia (in grote of minivariant) van Mama Kan wordt wel ter plekke gemaakt en neem je warm mee.
‘We zijn open vanaf 12 uur om af te halen en je kunt tot half 8 in de avond langskomen’. In de koelvitrines staan dan maaltijden die je thuis kunt opwarmen. Maar wil je er zeker van zijn dat we je lievelingsgerecht nog hebben, dan bel je van te voren op of doet een dag van te voren een bestelling. Vanaf een bestelling voor 15 personen komen we het wel brengen.’ Afhalen is leuk, want er is een kleine toko bijgekomen met boemboes, kruiden en sauzen en Chinese producten als thee setjes, bakjes en stokjes.
Nog meer plannen
Na een proefdraaiweekend gaat Lots of Asian drie dagen per week open (do, vr, za). ‘Over een maand willen we het assortiment uitbreiden’, vertelt Miranda. ‘We willen voor homecooking producten als dim sum en fondue gaan leveren. Je leent dan apparatuur, koopt ingrediënten en gaat thuis aan tafel de gerechten bereiden. Ook bieden we een Chinese High Tea aan. Leuke en verrassende nieuwe concepten die gezien het succes van het eerste weekend zeker in de smaak zullen vallen.
LOTS OF ASIAN
Kerkstraat 27
5056 AA Berkel-Enschot
Tekst: Elke van Dommelen
Foto: Bas Haans
Agenda
28-09-2024 | Kwiekroute Dementie Vriendelijke Gemeenschap ism Alzheimer Nederland |
29-09-2024 | Concert Vicini Duo, Stg. Expo |
01-10-2024 | Repair Café |
02-10-2024 | Koffie-uurtje voor senioren BE, KBO/SWO |
05-10-2024 | Openstelling Museum Onder d'n Hooizolder |
01-10-2024 | Cursus Klik&Tik |
03-10-2024 | Cursus Digi-sterker |
Iets gevonden of verloren?
Wij maken de match