De Schakel
Uitgelicht
Live local, Buy local

In de onzekere tijd die er nu is dragen we allemaal verantwoordelijkheid om verspreiding van het Coronavirus te beperken. Daarom doen we allemaal aan ‘social distancing’. Vrijwel iedereen heeft er mee te maken. Persoonlijk, in de familie, of in het werk.…

In de onzekere tijd die er nu is dragen we allemaal verantwoordelijkheid om verspreiding van het Coronavirus te beperken. Daarom doen we allemaal aan ‘social distancing’. Vrijwel iedereen heeft er mee te maken. Persoonlijk, in de familie, of in het werk. Het zijn geen eenvoudige tijden. Wat nog sterker is geworden, is de saamhorigheid in onze dorpen. BUBE, de ondernemersvereniging van Berkel-Enschot en Udenhout benadrukt het belang van het steunen van de lokale ondernemers. Juist nu.

Er zijn mooie en creatieve initiatieven ontstaan in dit coronatijdperk. Onze lokale sportscholen geven online lessen en zorgen dat we fit kunnen blijven. Toonaangevend geeft virtueel muziekles. Helaas kunnen we niet meer uit eten, maar afhalen en laten bezorgen des te meer. Ideaal voor een avondje thuis dineren met je familie of je huisgenoot. Laat een heerlijke maaltijd bezorgen (of haal ze op) van één van onze restaurants of cateraars. Bloemenwinkels zorgen voor prachtige boeketten; nu we massaal vanuit huis werken vinden we het des te gezelliger om fleurige bloemen in huis te hebben. De meeste lokale winkels kunnen met de nodige voorzorgsmaatregelen nog steeds openblijven. 

Live local, Buy local
Meer dan ooit is het van belang, dat we de lokale ondernemers steunen, door juist daar de aankopen te doen. Bij de lokale ondernemers advies in te winnen over hypotheken, het voorleggen van juridische vraagstukken of verzekeringen door te lichten. De lokale aannemers vragen reparaties aan je huis uit te voeren, of ander noodzakelijk, achterstallig onderhoud. 

De dorpen Berkel-Enschot en Udenhout kennen enorm veel ondernemers; vrijwel iedere branche is vertegenwoordigd. Deze ondernemers zorgen ervoor dat we lokaal kunnen blijven draaien. De lokale media De Schakel en Wegwijzer brengen ondernemers, mensen en nieuws bijeen en dragen ook op deze manier bij aan de saamhorigheid. 

Na de intelligente lockdown
Als de maatregelen weer iets versoepelen en we weer naar de bedrijven kunnen die vanwege het persoonlijke contact gesloten moesten blijven (kappers, fysiotherapeut, osteopaat, sportschool), blijf ook dan langs gaan bij de lokale bedrijven. Laten we trots zijn op alle bedrijven die we in ons midden hebben. Zij zorgen nu voor ons, zorgen dat we veel zaken die we moeten missen toch in huis kunnen krijgen of van kunnen blijven genieten.

Live local, Buy local. Steun de lokale ondernemers van Berkel-Enschot en Udenhout. Nu tijdens de crisis, maar zeker ook daarna. Het BUBE-bestuur wenst u allen veel sterkte in deze tijden, doe voorzichtig en blijf vooral gezond. #samenkunnenwecoronaaan

Tekst en visual: Elke van Dommelen

About the author

Related Posts