De Schakel
Van Berkelse Bodem
Linzensalade met pluksla

Recept mei 2021 – Linzensalade met pluksla Wat een verschil op mijn tuin met een maand geleden. Alle fruitstruiken staan in blad, bloesem in de fruitbomen, een weelde aan voorjaarsbloemen, mijn rabarber staat er mooi bij en jawel er valt…

Recept mei 2021 – Linzensalade met pluksla

Wat een verschil op mijn tuin met een maand geleden. Alle fruitstruiken staan in blad, bloesem in de fruitbomen, een weelde aan voorjaarsbloemen, mijn rabarber staat er mooi bij en jawel er valt al weer meer te oogsten. Pluksla, radijs, spinazie, kruiden en een verdwaalde groene asperge. Ik heb vele verschillende soorten sla, zowel in mijn moestuin als in een grote bloembak bij mij aan huis, zodat ik snel even wat verse slablaadjes kan plukken wanneer ik daar zin in heb. Sla kan je mijns inziens nooit genoeg hebben, het past bij veel dingen in de keuken. Het fijne aan pluksla of ook wel snijsla genoemd, is dat je na een paar weken na het zaaien al wat kan oogsten. Je knipt het een paar centimeter van de grond af en het groeit weer verder, voor de volgende oogst. Wat heb ik zoal aan sla op de moestuin en thuis staan? Rucola, snijsla, veldsla, eikenbladsla, ijsbergsla, gewone kropsla en gemengde sla. Ik ben er vast nog wel een paar vergeten. Ik heb dus mijn eigen saladebar aan huis, daarin staan naast de sla ook wat uitjes, radijsjes en straks de snackkomkommer, snoeptomaat en mini paprika. Dit keer een snel recept met pluksla.

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 flinke handen pluksla
  • 200 gram linzen
  • 100 gram aardbeien
  • 75 gram geitenkaas
  • ½ rode ui
  • Vinaigrette: 1 tl mosterd, 1,5 el olijfolie, 1,5 tl honing, ½ tl komijnpoeder, paprikapoeder, peper en 1 tl balsamicoazijn
  • Eventueel 2 el hazelnootjes of walnoot

 

Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de linzen afkoelen. Pluk en was de sla. Was de aardbeien en halveer ze. Leg de sla, linzen en aardbeien op een schaal. Brokkel de geitenkaas over de salade. Giet de vinaigrette over de salade en garneer eventueel met een eetlepel hazelnootjes of walnoten.

 

EET SMAKELIJK!

Volgende keer weer een andere groente in de hoofdrol in Van Berkelse Bodem!

Ellen de Visser

 

VAN BERKELSE BODEM- volg VAN BERKELSE BODEM op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op