De Schakel
Nieuws
Lintjesregen in Tilburg: deze twee Berkel-Enschottenaren ontvingen een lintje!

Henk Adams (70) uit Berkel-Enschot is Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Henk is al sinds 1987 lid van Handboogvereniging De Meierijers. Hij is een vrijwilliger die altijd op de achtergrond zijn werk doet en nooit zichzelf op de voorgrond…

Henk Adams (70) uit Berkel-Enschot is Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Henk is al sinds 1987 lid van Handboogvereniging De Meierijers. Hij is een vrijwilliger die altijd op de achtergrond zijn werk doet en nooit zichzelf op de voorgrond plaatst. Vele uren van zijn tijd heeft Henk al in de handboogsport gestoken, voor De Meierijers maar ook daarbuiten. In de periode van 2000 tot 2003 was hij voorzitter van deze vereniging. Sinds 2003 vervult hij de functie van penningmeester, verzorgt hij de ledenadministratie, houdt hij de website up-to-date en verricht hij vele hand- en spandiensten. Ook is hij medeorganisator van wedstrijden en clinics.
Vanaf 2011 is hij ook penningmeester en één van de kartrekkers bij de Stichting Handboogsport Midden-Brabant; een organisatie die de belangen behartigt van de aangesloten verenigingen en voor deze clubs jaarlijks diverse wedstrijden organiseert. Hij heeft dagenlang zijn diensten bewezen bij het WK handboogschieten in Den Bosch in 2019 en bij de Invictus Games in Den Haag in 2022. Blij dat we dit soort mensen binnen onze vereniging hebben. Een echte verenigingsman en een voorbeeld-vrijwilliger! (Tekst: Lowie Claessens)

Frans Deckers (80) uit Berkel-Enschot is Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zeer verdiend is Frans Deckers, inmiddels 44 jaar onafgebroken secretaris van Schaakvereniging De Oude Toren, onlangs het officiële lintje opgespeld door de burgemeester. Frans kan terugkijken op een indrukwekkende staat van dienst, in de schaakwereld is hij echt een begrip. Zijn activiteiten bestrijken een breed scala. Variërend van zijn inbreng in vergaderingen in het Bondsbestuur tot het geven van schaaklessen aan ouderen in KBO-verband. Van wedstrijdleider in de externe competitie tot initiator en organisator van het Druiventrostoernooi. Dit toernooi is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot landelijk toernooi. Het telt zelfs mee voor het NBSB Grand-Prix circuit.

In de jaren negentig heeft Frans een bloeiende jeugdafdeling opgezet. Toenmalige jeugdleden schaken nu nog steeds bij de club. Het grote succes van het Druiventrostoernooi heeft ertoe geleid dat Frans het initiatief nam voor een Seniorentoernooi in augustus. Ook dit toernooi is niet meer weg te denken en wordt door vele schaakliefhebbers bezocht. Bijzonder was ook de inzet van Frans voor de schaaktafels in het winkelcentrum Koningsoord. In samenwerking met de Dorpsraad wist Frans dit project in coronatijd te realiseren. Frans is al 47 jaar lid van De Oude Toren. Een schaakavond zal hij niet snel missen, hoogstens voor het speciale Koningsconcert voor leden in de Orde van Oranje-Nassau. (Tekst: Gerrit Bout)

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op