De Schakel
Nieuws
Lintjesregen in Berkel-Enschot

Wij zijn trots op onze dorpsgenoten die vrijdag 26 april een lintje uitgereikt kregen van burgemeester Theo Weterings. Wij feliciteren: Mevrouw A.M. (Anny) van Rijswijk – Michels (80) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau  Mevrouw Van Rijswijk – Michels…

Wij zijn trots op onze dorpsgenoten die vrijdag 26 april een lintje uitgereikt kregen van burgemeester Theo Weterings. Wij feliciteren:

Mevrouw A.M. (Anny) van Rijswijk – Michels (80) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau 

Anny van Rijswijk-Michels

Mevrouw Van Rijswijk – Michels heeft een lange staat van dienst binnen de Zonnebloem, afdeling Berkel- Enschot. Voor haar aantreden bij de afdeling Berkel-Enschot had zij al een lange staat van dienst bij de Zonnebloem nationaal. Vele jaren begeleidde zij vrijwillig mensen met een fysieke beperking die gebruik konden maken van een vakantie met de Zonnebloemboot. Voor vrijwilligers betekende dat hard werken en lange dagen van zorg en aandacht. Sinds 1997 heeft zij binnen Berkel-Enschot de zorg voor het bezoeken en informeren van gasten van de Zonnebloem. Ze verzorgt vaak het vervoer van gasten en treedt op als gastvrouw tijdens ontspanningsmiddagen. Ook organiseert zij vrijwilligersdagen. Maar liefst 13 jaar verzorgde en vermaakte zij gasten tijdens een verblijf in Woldersven in Waalre, wanneer de afdeling Berkel-Enschot vakantiemidweken organiseerde. Daarnaast is zij sinds 1989 vrijwilliger binnen de parochie Johannes XXIII (voorheen St. Caecilia) in Berkel-Enschot. Opvallend is ook de opvang die zij bood aan een voor de oorlog gevlucht jong gezin uit Bosnië. Zij bood deze familie onderdak in 1995 en hielp hen met de inburgering. 

De heer M.M. (Martijn) Baarendse (32) is benoemd totLid in de Orde van Oranje-Nassau 

Martijn Baarendse

De heer Baarendse was al op 14-jarige leeftijd actief als vrijwilliger. Tot op de dag van vandaag is hij zeer actief als vrijwilliger naast zijn drukke baan. Van 2001 tot 2011 verrichtte hij wekelijks vrijwilligerswerk voor de Stichting Jeugdbelangen in Berkel-Enschot. Hij begeleidde elke zaterdag allerlei activiteiten bij Jeugd- en jongerencentrum Time-out. Na verloop van tijd werd hij coördinator. Daarnaast was hij in die jaren coördinator van het Kindervakantiewerk in Berkel-Enschot. Ook organiseerde hij jaarlijks de intocht van Sinterklaas in dit dorp. Sinds 2006 is hij bovendien actief in de Stichting Openbaar Karnaval Berkel-Enschot/Heukelom. Hij heeft hier diverse functies bekleed en is lid van diverse commissies. Sinds 2011 is hij bovendien zeer actief binnen de Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot. Hij heeft deze stichting opgericht en is hiervan voorzitter. Deze stichting organiseert allerlei activiteiten in Berkel-Enschot voor kinderen, zoals kindervakantiewerk, Sinterklaasintocht, voorstellingen voor de jeugd, knutseldagen, enz. Sinds 2008 is hij bovendien voorzitter en trainer bij Volleybal Club Udenhout (VCU). 

De heer J.G. (Jan) Verwegen (86) is benoemd totLid in de Orde van Oranje-Nassau 

Jan Verwegen

De heer Verwegen is reeds sinds de jaren ’70 actief als vrijwilliger op diverse fronten. Zo is hij sinds 1975 zo’n 25 uur per maand actief voor de afdeling Berkel-Enschot van de Zonnebloem. Hij was hier lange tijd penningmeester en is lid van de activiteitencommissie. Meer dan 20 jaar zet hij zich in voor mensen met een fysieke beperking. Hij legt huisbezoeken af en organiseert ontspanningsmiddagen en bustochten. Daarnaast doet hij sinds 2013 vrijwilligerswerk voor de Johannes XXIII Parochie (St. Caecilia) in Berkel-Enschot. Ook zet hij zich al meer dan 25 jaar in bij de Avondvierdaagse Berkel-Enschot als gediplomeerd verkeersbrigadier. In het verleden was de heer Verwegen 30 jaar lang vrijwillig actief betrokken bij Carnavalsvereniging De Bullekus, waar hij begon als penningmeester en jaarlijks nauw betrokken was bij de opbouw voor de optocht. Ondanks zijn respectabele leeftijd van 85 jaar is de heer Verwegen nog steeds actief als vrijwilliger. 

De heer J.W.C. (Joop) van Griensven (66) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau 

Joop van Griensven

De heer Van Griensven is sinds 2000 vrijwillig actief in het bestuur van de Nationale Vereniging voor Fibromyalgiepatiënten (FES). Vanuit zijn positie binnen FES heeft hij veel werk verricht voor de fibromyalgiepatiënt. In 2007 richtte hij samen met anderen The European Network of Fibromyalgie Associations ENFA op, zodat de belangen van de fibromyalgiepatiënt op Europees niveau beter worden behartigd. Op Europees niveau bleek ook dat de belangenbehartiging van andere aandoeningen beter kon. Hij richtte daarom Pain Alliance Europe (PAE) op. Een organisatie die veel invloed heeft op verbetering van de pijnzorg in Europa. De heer Van Griensven is ervaringsdeskundige. Het is extra bewonderenswaardig dat hij, ondanks zijn ziekte, al vele jaren zoveel tijd investeert voor betere pijnzorg en erkenning van de ziekte fibromyalgie ten bate van zoveel andere fibromyalgiepatiënten. 

Mevrouw M.J.H. (Marianne) Broeders – Pijnenburg (75) is benoemd totLid in de Orde van Oranje-Nassau 

Marianne Broeders-Pijnenburg

Mevrouw Broeders – Pijnenburg is sinds 1995 vrijwillig actief voor Muziekvereniging Concordia in Berkel-Enschot. Al 23 jaar is zij actief lid van de beheercommissie. Het Muziekhuis in Berkel-Enschot is een repetitieruimte voor muziekvereniging Concordia en meerdere culturele huurders. Diverse orkesten, koren, computer- en schilderclubs maken gebruik van deze ruimte. Dagelijks opent mevrouw Broeders – Pijnenburg het Muziekhuis voor de huurders en zorgt voor een perfecte ontvangst. Ze draait vele bardiensten en maakt het rooster voor de andere bardienstvrijwilligers. Als lid van de beheercommissie verzorgt ze ook de gehele inkoop. Ruim 20 jaar heeft zij daarnaast het Muziekhuis schoon gehouden. Ook beheert ze de repetitieruimte van het koor Berkel Enschot Zingt (BEZ). Dit doet zij sinds 2007. In het verleden had mevrouw Broeders – Pijnenburg allerlei vrijwilligerstaken, zoals verkeersbrigadier op de school van haar kinderen, hulpouder en assistent bij de wekelijkse handvaardigheidslessen en begeleider van het schoolkamp. 

De heer M.J.J.H. (Manfred) van Zeeland (48) wonende te Udenhout – Lid in de Orde van Oranje-Nassau 

Lintjesregen, Bas Haans Fotografie. Life is beautiful, capture it.

De heer Van Zeeland is sinds 1991 actief in het bestuur van de stichting Openbaar Karnaval Berkel-Enschot – Heukelom. De laatste 10 jaar is hij voorzitter. De heer Van Zeeland heeft gezorgd voor vernieuwing en verjonging van het openbaar Carnaval en hij heeft veel nieuwe initiatieven ontplooid. Zo is er onder zijn voorzitterschap een jeugdraad van 11 geïnstalleerd. De heer Van Zeeland is het hele jaar bezig met voorbereidingen voor Carnaval. Naast zijn vrijwillige inzet voor het openbaar carnaval is hij sinds 2009 jeugdleider bij voetbalvereniging SVSSS in Udenhout. Buiten het begeleiden van zijn team zorgt hij ook voor materialen en organiseert hij het vervoer naar wedstrijden. 

Bekijk hier het fotoalbum
van de Lintjesregen 2019
in Theaters Tilburg


van de Lintjesregen 2019
in Theaters Tilburg

Tekst: Redactie (Gemeente Tilburg)
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op