De Schakel
Nieuws
Lintjesregen in Berkel-Enschot

Wij feliciteren de gedecoreerden met hun Koninklijke Onderscheiding. Bart van der Bruggen (79) – Woont in Berkel-Enschot – Lid in de Orde van Oranje-Nassau De heer Van der Bruggen begon al 60 jaar geleden met vrijwilligerswerk. Van 1964 tot 2014…

Wij feliciteren de gedecoreerden met hun Koninklijke Onderscheiding.


Bart van der Bruggen (79)

– Woont in Berkel-Enschot
– Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van der Bruggen begon al 60 jaar geleden met vrijwilligerswerk. Van 1964 tot 2014 zat hij in het bestuur van de Vereniging Rijwielbedevaart Tilburg – Kevelaer. Een jaarlijkse tweedaagse rijwielprocessie, waar vele Tilburgers heen en weer naar het Maria-oord Kevelaer in Duitsland fietsen. Hij nam onder andere tientallen jaren het secretariaat hiervan voor zijn rekening en hij fietste zelf 60 x mee tijdens de bedevaart. In 2014 werd hij bij zijn afscheid benoemd tot erelid van de vereniging. Sinds 2007 is de heer Van der Bruggen acoliet bij uitvaarten in de Sint Willibrorduskerk in Berkel-Enschot en zorgt hij voor het onderhoud en de schoonmaak van deze kerk. Daarnaast is hij sinds 2009 vrijwilliger bij zorginstelling Torentjeshoef in Berkel-Enschot. Hij verzorgt hier de tuinen en de planten binnen en neemt bewoners elke week mee naar het fietslabyrint, waar de bewoners kunnen fietsen vanuit hun stoel of rolstoel. Ook werkt hij mee aan het maandblad van deze zorginstelling.

Aernout Dorpmans (78)

– Woont in Berkel-Enschot
– Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Dorpmans is sinds 1975 vrijwillig actief voor de Nederlandse Basketball Bond. Hij zet zich in als organisator van opleidingen, expert en begeleider van trainers in opleiding. Ook heeft hij andere functies binnen de bond bekleed zoals teammanager van het nationale team Men U18.
Vanaf 2011 organiseert de heer Dorpmans het jaarlijks terugkerend KBO golfkampioenschap voor ouderen. In 2016 was hij mede-oprichter van de Dutch Basketball Coaches Association. Sindsdien is de heer Dorpmans voorzitter van deze vereniging en behartigt hij de belangen van Nederlandse coaches en zoekt hij nadrukkelijk de samenwerking op met buitenlandse coaches en verenigingen.

Janny van de Laar-Müskens (65)

– Woont in Berkel-Enschot
– Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van de Laar-Müskens was in 2001 initiatiefnemer en 10 jaar lang betrokken bij de organisatie van een jaarlijks terugkerende kersttocht. Naast haar beroepsmatige taken in het ETZ in Tilburg is zij er sinds 2008 ook vrijwillig actief. Ze is oprichter van Kookcafé ETZ, een ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten. Ze organiseerde sponsoractiviteiten voor diverse goede doelen en was 10 jaar lang bestuurslid van ETZ Buitengewone Grenzen. Sinds 2008 is mevrouw Van de Laar betrokken bij Stichting Humanitaire Hulp Oekraïne Nederland.

Van harte proficiat!
de redactie

Tekst: redactie (Bron gemeente Tilburg)
Foto: Joris Buijs

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op