De Schakel
Uitgelicht
Lidmaatschap KBO Berkel-Enschot loont

Berkel-Enschot groeit. Nieuwe bouwprojecten zijn gerealiseerd of worden binnenkort opgeleverd en daarmee groeit ook het aantal senioren in het dorp. De behoefte aan sociaal contact is groot. In een tijd, waarin het toch vaak wat moeilijker is om een nieuw…

Berkel-Enschot groeit. Nieuwe bouwprojecten zijn gerealiseerd of worden binnenkort opgeleverd en daarmee groeit ook het aantal senioren in het dorp. De behoefte aan sociaal contact is groot. In een tijd, waarin het toch vaak wat moeilijker is om een nieuw sociaal netwerk op te zetten, biedt een lidmaatschap van KBO Berkel-Enschot een prachtig platform om andere senioren te ontmoeten en te leren kennen. Door deelname aan de (vele) activiteiten die KBO Berkel-Enschot organiseert, wordt kennismaken met buurt- en dorpsgenoten een stuk gemakkelijker. Het samenwerkingsverband met Stichting Welzijn Ouderen (SWO) zorgt er eveneens voor dat het (fysieke)welzijn voldoende aandacht krijgt: koffiebijeenkomsten, sportactiviteiten, e.d.

Maar liefst zo’n 120 nieuwe leden mocht KBO Berkel-Enschot het afgelopen jaar al begroeten, waardoor de vereniging nu al een kleine 1700 leden telt.

Tijdens de welkomavond voor nieuwe leden op 27 maart was duidelijk dat de vele aanwezigen voor een lidmaatschap (slechts 22 euro per jaar!) hadden gekozen vanwege de vele mogelijkheden die KBO Berkel-Enschot biedt om snel te integreren in het dorp.

 

Activiteiten

De film die werd vertoond tijdens genoemde bijeenkomst maakte meer dan duidelijk waarom de senioren in Berkel-Enschot zo massaal lid zijn/worden van KBO Berkel-Enschot.

Sociale, culturele, muzikale en sportieve activiteiten, niet alleen voor de 70-plussers, maar ook voor de jonge senioren!

Scholing en vorming, theaterbezoek en belangenbehartiging. Het zijn slechts enkele voorbeelden van het aanbod dat KBO Berkel-Enschot en SWO bieden. Cursussen en belangwekkende lezingen op velerlei gebied zitten standaard in het programma-aanbod. Niet onvermeld mag blijven “De Zomerschool”: in de zomerse periode wordt er voor de niet-vakantiegangers een uitgebreid activiteitenprogramma aangeboden.

Kortom: Een lidmaatschap van KBO Berkel-Enschot loont!

 

Het kan nog steeds

KBO Berkel-Enschot kent geen ledenstop. Alle senioren (50+), ongeacht hun achtergrond, zijn van harte welkom. De K van KBO heeft weliswaar historisch gezien binding met het katholicisme, maar in de loop der tijd is KBO Berkel-Enschot uitgegroeid tot een vereniging, die opkomt voor de belangen van alle senioren. Ruim 140 vrijwilligers staan samen met het bestuur klaar om het welzijn en de belangen van de leden te behartigen.

Lid worden kan nog steeds!

Aanmelden kan via een e-mail naar info@kboberkelenschot.nl

Bellen kan ook: 013-533 31 62 (Joke van Oudheusden)

Ook via de website www.kbo-berkelenschot.nl is aanmelding mogelijk.

 

Tekst: Jan Harting

Foto: Rob Huijsmans

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op