De Schakel
Ezelsoren
Leestips voor een lang weekend

Het is bijna Pasen. Voor de meeste mensen betekent dit een extra lang weekend. En dus misschien wel even tijd voor een lekker boek. Als het weer een beetje meewerkt, zoek je lekker buiten een zonnig plekje op. Met zonnebril…

Het is bijna Pasen. Voor de meeste mensen betekent dit een extra lang weekend. En dus misschien wel even tijd voor een lekker boek. Als het weer een beetje meewerkt, zoek je lekker buiten een zonnig plekje op. Met zonnebril natuurlijk, anders word je verblind door de witte pagina’s. En wanneer het voorjaar toch nog even op zich laat wachten, dan is er vast wel een lekker luie stoel die binnen op je wacht.

In de rubriek Ezelsoren deze keer weer vier boeken. Voor jong en oud en voor elk wat wils. Een kinderboek over mysteries, een kloeke historische roman, een rauwe en actuele thriller en een romantische feelgoodroman. Wie weet zit er iets voor je tussen. Veel leesplezier!

Monster van Loch Ness- Tom Adams

Een heerlijk boek boordevol mysteries en geheimzinnige gebeurtenissen van over de hele wereld. Bestaat het monster van Loch Ness nu wel of niet? En hoe zit het met ufo’s? Of graancirkels? Of… Uren leesplezier gegarandeerd in dit kleurrijke boek. Voor nieuwsgierige lezers vanaf 7 jaar.

Bloedlijn – Simone van der Vlugt

Een historische roman zoals we van Simone van der Vlugt gewend zijn. Over historische figuren als Koning Willem II en zijn zoon Floris V, maar vooral ook over Katelijne, die zich staande weet te houden in een harde middeleeuwse wereld waarin mannen het voor het zeggen hebben.

Stad 40 – Natasha Pulley

Deze thriller, die gebaseerd is op ware gebeurtenissen, is angstaanjagend realistisch en akelig actueel. Zeker gezien de recente gebeurtenissen in Rusland is dit een boek dat inzicht geeft in de mentaliteit en maatschappij van een wereld waarvan we in het westen maar weinig begrijpen.

De schotse ontdekking- Karen Swann

Voor de liefhebbers van luchtigere leesstof tip ik deze feelgoodroman. Goed voor een portie romantiek, spanning en mysterie tegen de achtergrond van het idyllische, mooie en ook ruige Schotland. Een verhaal met een verrassend einde.

Meer weten over deze boeken? Op boekrecensiesblog.nl  vind je recensies van deze en ook andere boeken.

Tekst: Noortje de Kok

About the author

Related Posts