De Schakel
Reportage
De Lange Akker opende deuren voor bezoekers

Aan de Bosscheweg 57 verzamelden belangstellenden zich vrijdag om het appartementencomplex, De Lange Akker, te bewonderen. De ontwikkelaars en makelaars organiseerden deze dag om een algemene indruk van het complex te geven. Vanaf komende week beginnen de privérondleidingen voor geïnteresseerden. …

Aan de Bosscheweg 57 verzamelden belangstellenden zich vrijdag om het appartementencomplex, De Lange Akker, te bewonderen. De ontwikkelaars en makelaars organiseerden deze dag om een algemene indruk van het complex te geven. Vanaf komende week beginnen de privérondleidingen voor geïnteresseerden. 

Na twee en een half jaar voorbereiding startte in februari 2016 de sloop. Inmiddels zijn de eerste bewoners van De Lange Akker al ingetrokken en worden de puntjes op de ‘i’ gezet. Zo zijn de velden ingezaaid met gras om het complex nog meer uitstraling te geven. Het appartementencomplex bestaat uit 57 huurwoningen.

Rondleidingen
Iedereen die geïnteresseerd is, kon vrijdag een van de twee rondleidingen bijwonen. Tijdens de rondleiding werd er meer over het complex verteld en konden bezoekers twee modelwoningen bekijken. Bezoekers werden ontvangen met koffie en thee en er waren luxe broodjes aanwezig.

De woningen zijn volledig ingericht voor de lange termijn. ‘Wonen op De Lange Akker betekent zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar verzekerd zijn van hulp en zorg wanneer dat nodig is’, zeggen de ontwikkelaars dan ook. Bewoners kunnen bijvoorbeeld zorg inkopen bij De Wever.

Ook de appartementen zijn ingericht met deze visie. Badkamers zijn ruim opgezet en voorzien van een schuifpui. Daarnaast zitten er ook stopcontacten bij de voordeur voor het opladen van bijvoorbeeld een scootmobiel.

Eigen identiteit
In het complex is veel ruimte op de gangen en in de gezamenlijke ruimtes. De ontwikkelaars willen hiermee het ontwikkelen van een eigen identiteit van het complex bevorderen. Met kerst kan daar bijvoorbeeld een kerstboom geplaatst worden.

Daarnaast wordt de inrichting van het terrein nu nog bekeken. Er ligt een idee om een jeu de boule baan te plaatsen. Een ander bijzonder onderdeel is de detentievijver die achteraan op het terrein is aangelegd. In een detentievijver wordt het water opgevangen waardoor de kans op wateroverlast kleiner is.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Fotograaf: Peter Timmermans

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op