De Schakel
Nieuws
Ladies Gym: terugkijken op een mooie tijd     

Na 25 jaar zal deze zomer Ladies Gym sluiten. Jacqueline Vugs kijkt terug op fantastische jaren. ‘Dat we gaan sluiten doet me wel wat. Ik heb gelukkig veel begripvolle reacties gekregen en er zijn veel leden die nu tot de…

Na 25 jaar zal deze zomer Ladies Gym sluiten. Jacqueline Vugs kijkt terug op fantastische jaren. ‘Dat we gaan sluiten doet me wel wat. Ik heb gelukkig veel begripvolle reacties gekregen en er zijn veel leden die nu tot de zomer blijven sporten en mee afsluiten. Dat zal een hele bijzondere dag worden. Ik kijk terug op een hele mooie tijd.’

 

25 jaar geleden opende Jacqueline Ladies Gym in een pand aan de Kerkstraat. Na haar opleiding aan het CIOS en een baan als tennislerares trouwde ze en kreeg ze 2 kinderen. Terug naar haar oude baan was met 2 kleintjes lastig, ‘Ik wilde er voor mijn gezin zijn en ik moest mij in bochten wringen met school. Zo is het idee ontstaan van een damessportschool in het dorp. Open als de kinderen op school zijn en weer in de avond. De formule sloeg aan. Dames brachten de kinderen naar school en kwamen sporten. 15 jaar geleden groeide Ladies Gym uit haar jasje en opende Jacqueline een nieuw pand aan de Enschotsebaan.

 

Ontmoetingsplek

Ladies Gym is een gezellige plek om te sporten. Laagdrempelig, toegankelijk, jong en oud, slank en iets minder slank, allemaal met als doel gezond bezig zijn, bewegen en gezelligheid. ‘Iedereen kent elkaar en ik ken iedereen. Weet waar blessures gevoelig kunnen zijn bij bepaalde bewegingen, weet wie wel een stapje verder kan. De kinderen hadden in de middag de uurtjes met danslessen. Menige complete generaties hebben bij Ladies Gym gesport. Van kind tot oma zag ik hier bij ons lid zijn.’

 

Gevarieerd programma

Het sporten is flink aan mode onderhevig, Jacqueline bood niet altijd meteen nieuwe bewegingsgrillen aan. ’Maar het programma is solide en gevarieerd en er zit voor ieders level iets bij. Meest populair is wel de Ladies Workout op de maandag. Toen ik de lessen ging geven heb ik flink moeten oefenen op de coördinatie van benen en armen. Ik stond uren voor de spiegel om zelf alle oefeningen te kunnen doen. Uiteindelijk heb ik zo zelf bewegingen bedacht. De ‘loopdieloop’ wordt alleen bij ons gedaan’, lacht Jacqueline. In voorjaar 2020, tijdens de eerste lockdown, hebben we wel creatief moeten zijn in wat wel kan. We hebben online lessen gestart, apparatuur uitgeleend en buiten lessen gegeven, Daarna waren er door Covid veel uitdagingen, ook rond de afgelopen feestdagen waren we weer weken dicht. Nu zijn we gelukkig weer open en ga ik zelf bepalen wanneer de deur op slot gaat!! ’

 

Nieuwe uitdaging

Door langdurige eigen blessures heeft Jacqueline de keuze gemaakt een andere uitdaging te zoeken. ‘Ik heb nog niets anders. Ik zie wel wat op mijn pad komt. Bij gebrek aan een overnamekandidaat wordt Ladies Gym herontwikkeld tot 4 levensloopbestendige woningen, binnen de contouren van het gebouw. En natuurlijk hoop ik dat iedereen die lid is een goed en leuk alternatief vindt om te blijven sporten en bewegen.

 

Tekst: Elke van Dommelen

Foto: Bas Haans

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op