De Schakel
Nieuws
Kunst door de brievenbus

Wat zou u ervan vinden om elke twee weken een cadeautje in de brievenbus te krijgen in de vorm van een creatieve opdracht? KBO Berkel-Enschot start binnenkort met “Kunst door de Brievenbus”. Bij dit leuke project krijgen deelnemers om de…

Wat zou u ervan vinden om elke twee weken een cadeautje in de brievenbus te krijgen in de vorm van een creatieve opdracht? KBO Berkel-Enschot start binnenkort met “Kunst door de Brievenbus”.

Bij dit leuke project krijgen deelnemers om de week een kaart door de brievenbus met daarop een creatieve ‘opdracht’. De ‘opdrachten’ zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal.

U kunt de ‘opdrachten’ alleen doen en u als individu aanmelden. U hoeft daarbij geen lid te zijn van KBO. Maar omdat het leuk is om de kunstwerken met elkaar te delen, kunt u zich ook met een ‘maatje’ aanmelden, zoals bijvoorbeeld een vriend of vriendin, een buurman of -vrouw, een (klein)kind of een plaatsgenoot. Iedereen kan zijn/haar eigen draai geven aan het kunstwerk dat hij/zij naar aanleiding van de ‘opdracht’ heeft gecreëerd.

Na iedere afgeronde ‘opdracht’ kan een foto van het kunstwerk per mail of via de app worden gedeeld met de KBO. Mocht het mailen problemen opleveren is het altijd mogelijk hulp te krijgen. Eventueel zou de werkgroep een kleine expositie kunnen organiseren. Deelnemers vinden het misschien leuk te laten zien wat ze hebben gemaakt en te bekijken wat het resultaat van de ‘opdracht’ is bij anderen. Ook kunnen we bijeenkomsten organiseren waarop u samen met anderen de ‘opdracht’ kunt maken.

KBO Berkel-Enschot haakt aan bij een project dat is gestart in 2020 in het oosten van het land. Reden was toen het feit dat ouderen vanwege de coronapandemie niet van huis konden. De ‘opdrachten’ worden gemaakt door drie kunstenaars. Inmiddels zijn er in die regio 200 deelnemers aan het project.

Opmerkingen van deelnemers: ‘Je hoeft niet te kunnen tekenen als Rembrandt om mee te doen’, of ‘Een cadeautje om helemaal vrolijk van te worden’.

Het project wordt opgezet in samenwerking met KBO Brabant en Amphion Cultuurbedrijf. Het ‘Lang leve Kunst Fonds’ subsidieert. Vooralsnog duurt het project 6 maanden en is deelname gratis. Gedurende het project zal geëvalueerd worden en besloten of, en onder welke condities, het project kan worden voortgezet.

Wilt u ook meedoen? Dat kan. Geef uw naam, telefoonnummer, adres of emailadres vóór dinsdag 6 februari door aan ons op:

kunst@kbo-berkelenschot.nl of bel naar Elly Moonen: 06‑21 97 76 76. Ook voor meer informatie kunt u dit mailadres gebruiken.

Kijk ook eens op de website: langlevekunst.nl/inspiratie/kunst-door-de-brievenbus/

De werkgroepleden van dit project zijn: Elly Moonen, Margriet Krijnen en Ies Risseeuw.

Tekst en foto: redactie. (Bron KBO)

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op