De Schakel
Uitgelicht
Kuijpers kerstbomen, verse bomen van eigen grond

Het is december en dus gaan we weer richting de Kerst. Verlichting, ballen en natuurlijk een kerstboom. ‘De kerstsfeer haal je in huis met een echte, heerlijk ruikende kerstboom,’ weet Linda Kuijpers. Al meer dan 20 jaar verkoopt de familie…

Het is december en dus gaan we weer richting de Kerst. Verlichting, ballen en natuurlijk een kerstboom. ‘De kerstsfeer haal je in huis met een echte, heerlijk ruikende kerstboom,’ weet Linda Kuijpers. Al meer dan 20 jaar verkoopt de familie Kuijpers kerstbomen direct van hun eigen grond aan de rand van Tilburg. Veel verser en groener kan het niet.

 

‘Twintig jaar geleden begonnen onze ouders met het kweken en verkopen van kerstbomen, vertelt dochter Linda Kuijpers. ‘En nu heeft de tweede generatie het van hen overgenomen. We hebben een eigen kwekerij in Tilburg Noord. Op het land staan blauwsparren, Fraseri en Nordmannen.’ In de aanloop naar de decembermaand is de hele familie op het land te vinden. Om te helpen met het uitsteken, zagen en vervoeren van de bomen, of om te helpen bij de verkoop op een van de verkooppunten.

 

‘Onze hele familie helpt mee’

 

Mensen verkijken zich er vaak op hoe lang het duurt om een kerstboom te kweken. ‘De boom zoals die in je huiskamer staat, is meestal zo’n 6 tot 8 jaar oud,’ zegt Linda. ‘Je plant een stekje van een paar jaar oud en pas een jaar of 6 later kun je de boom van het land halen. We zijn dus steeds bezig om nieuwe stekken te planten, zodat we ieder jaar voldoende volwassen exemplaren van het land kunnen halen. En dat is echt handwerk.’ Omdat hun kwekerij zo dichtbij ligt, kunnen ze altijd verse kerstbomen en dus hoge kwaliteit leveren. ‘Onze bomen worden zo kort mogelijk van tevoren van het land gehaald. Ze liggen dus niet al een tijdje op de klant te wachten. Bovendien hoeven ze niet ver vervoerd te worden. Groener kun je het dus eigenlijk niet krijgen.’

 

Voor elke smaak een boom

Met drie verschillende kerstboomsoorten is er voor ieder wat te kiezen. Maar ook aan de praktische kant is gedacht. Bomen worden in een net verpakt en met het easyfix-systeem is een boom opzetten een fluitje van een cent geworden.

 

Corona-veilig kerstbomen kopen kan aan de Jeroen Boschlaan of op het land aan de Bundersestraat (Op de Burgemeester Bechtweg, afslag naar Gamma)

 

Tekst: Noortje de Kok

Foto: Bas Haans

 

Kuijpers Kerstbomen
Jeroen Boschlaan 38
5056 CW Berkel-Enschot
(Bundersestraat, Tilburg Noord)
013-5334332
[email protected]
www.kuijperskerstbomen.nl

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op