De Schakel
Uitgelicht
Koninklijke onderscheiding voor Peter Maas

Peter Maas (77) ontving op zondag 26 mei 2019 een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Weterings. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij krijgt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor onder andere…

Peter Maas (77) ontving op zondag 26 mei 2019 een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Weterings. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij krijgt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor onder andere parochie Johannes XXIII in Berkel-Enschot. 

Peter heeft in Berkel-Enschot veel vrijwilligerswerk gedaan. Hij was onder meer voorzitter van de Kruisvereniging Berkel-Enschot, destijds beter bekend als het “Wit Gele Kruis”. Hij was betrokken bij diverse EHBO-projecten, een zevental AED’s die ter beschikking zijn gesteld aan de Hartstichting Berkel-Enschot en de ringleiding die zowel in de kerk als in het gemeenschapshuis is aangelegd. Daarnaast heeft hij zich gedurende 28 jaar ingezet voor de veiligheid van de lopers en de vrijwilligers tijdens de avondvierdaagse. Ook zorgde hij, samen met zijn echtgenote, voor de financi√ęle administratie. Voor de Stichting Multifunctionele Centra heeft de heer Maas zich 15 jaar lang ingezet als penningmeester. Sinds 1999 is Peter verbonden aan de Johannes XXIII parochie in Berkel-Enschot als penningmeester, maar hij vervult ook andere hand- en spandiensten zoals het organiseren van een feest voor een jubilerend pastoor, de jaarlijkse actie Kerkbalans, extra werkzaamheden tijdens de reguliere kerkdiensten en het begeleiden van de fusie van vier parochies uit Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Wij feliciteren Peter met deze prachtige onderscheiding!

De redactie

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op