De Schakel
Nieuws
Koningsoord Express: ‘Die bus is een uitkomst’

Die bus is een uitkomst Sinds enige tijd kunnen inwoners van Berkel-Enschot die wat minder mobiel zijn, op donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur gebruik maken van de Koningsoord Express. Een initiatief van de werkgroep mobiliteit van het Platform Welzijn in…

Die bus is een uitkomst

Sinds enige tijd kunnen inwoners van Berkel-Enschot die wat minder mobiel zijn, op donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur gebruik maken van de Koningsoord Express. Een initiatief van de werkgroep mobiliteit van het Platform Welzijn in samenwerking met Taxi Korthout.

Een telefoontje naar Taxi Korthout (013‑455 55 55) en donderdagochtend wordt men tussen pakweg 10.00 en 10.20 uur opgehaald en naar het winkelcentrum en de markt gebracht om vervolgens rond 12.00 uur weer thuis te worden afgezet. Gemakkelijker kan het niet.

Ik kijk er naar uit

Piet van den Aker (90) is enthousiast over de geboden service: ”Die taxi is voor mij een uitkomst. Met de rollator van mijn huis naar het winkelcentrum is te ver. Ik heb het wel geprobeerd, maar al snel was duidelijk dat dat geen haalbare kaart was. Ik maak nu wekelijks gebruik van deze taxidienst. Voor € 3,- retour heb ik een heerlijke ochtend: boodschappen doen, met de rollator een rondje markt, genieten van de mensen om me heen, een kopje koffie en een praatje. Ik kijk er iedere donderdag naar uit. Ik hoop echt dat de proefperiode (tot 29 december) omgezet wordt in een permanente voorziening. Ik probeer dan ook andere dorpsgenoten warm te maken om gebruik te maken van deze unieke mogelijkheid. De taxi is speciaal voor minder goed ter been zijnde mensen, voor rollator- of rolstoelgebruikers. De chauffeur brengt je tot aan de achterzijde van de Hema en haalt je daar ook weer op.”

Extra hulp

Zo lang mogelijk zelfstandig mobiel zijn, is voor velen een vanzelfsprekendheid. Toch kan het moment komen dat wat extra hulp gewenst en soms noodzakelijk is. Dit initiatief van het Platform Welzijn is daar een voorbeeld van. Aarzel daarom niet en maak er gebruik van! En hebt u er vragen over, neem dan contact op met de medewerkers van Loket BE. Zij zijn elke donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig in Ons Koningsoord. Telefonisch zijn zij bereikbaar op 06‑53 76 89 78 of u kunt een email sturen naar: loket‑[email protected].

Tekst: Jan Harting

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op