De Schakel
Nieuws
Koningsdag in Tilburg: Hang de vlag uit, zing en toost thuis mee!

2020 is het jaar dat heel Nederland Koningsdag thuis viert. Onder het motto: ‘Tilburg vlagt samen’ zorgen we ervoor dat heel Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout oranje kleurt!  Ieder jaar tijdens Koningsdag is er van alles te doen in het Leijpark…

2020 is het jaar dat heel Nederland Koningsdag thuis viert. Onder het motto: ‘Tilburg vlagt samen’ zorgen we ervoor dat heel Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout oranje kleurt! 

Ieder jaar tijdens Koningsdag is er van alles te doen in het Leijpark waar het Oranje Comité Tilburg het Leijparkfestival organiseert. Dit jaar vieren we Koningsdag noodgedwongen anders. Geen muziek, vertier en gezellig samenzijn of struinen langs de kleurrijke kramen waar kinderen hun speelgoed verkopen.

100 taarten voor de vroege vlaggers! Een actie die het Oranje Comité Tilburg ieder jaar verzorgt waarbij mensen die al heel vroeg de nationale driekleur mét oranje wimpel buiten hebben hangen, beloond worden met een lekkere taart. Dit jaar met een bijzonder tintje omdat het Oranje Comité Tilburg 100 jaar bestaat! Uiteraard houden wij bij het bezorgen de 1,5 meter in acht en zullen we de taart na het aanbellen neerzetten met een begeleidende brief. We hopen gedurende de dag heel veel mooie foto’s terug te zien op onze social mediakanalen waarbij zichtbaar genoten wordt van de uitgedeelde taarten. Iedereen maakt kans op een taart. Het enige wat je hoeft te doen is op tijd de vlag en wimpel uithangen! Leden van het Oranje Comité Tilburg rijden in de ochtend door verschillende wijken om deze traktatie aan de stad aan te bieden. 

Om klokslag 10:00 uur kan iedereen die dat wil het Wilhelmus meezingen of meespelen met het Koninklijk Concertgebouworkest. Het orkest hoopt zo deze nationale feestdag te starten met een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode. De musici van het orkest hopen dat zo veel mogelijk mensen meedoen door het volkslied vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin mee te zingen of te spelen. Tilburg, laat je horen en zing mee! De beiaardier van de Heikese kerk speelt ook mee zodat dit in een omtrek van de Binnenstad van Tilburg te horen is. Net van tevoren worden alle klokken van alle actieve kerken in Tilburg geluid. Je kunt dit moment niet missen!

Al vele jaren wordt de Oranje Rally, een traditionele oldtimerrit, op Koningsdag georganiseerd. Ook dit jaar is weer een mooie route uitgestippeld door het Brabantse land. Met enkele kleine aanpassingen is de route dit jaar gratis te downloaden vanaf de Facebookpagina van het Oranje Comité Tilburg: https://www.facebook.com/OranjeComiteTilburg/

Een activiteit die ook in deze tijd van Social Distancing goed gedaan kan worden met het hele gezin. Natuurlijk is het NIET de bedoeling dat voertuigen samen gaan rijden. We roepen op om ten alle tijden afstand te houden en dat zo juist iedereen kan genieten van een uitje op Koningsdag maar ook de tijd erna! Het is tenslotte meivakantie.

Als afsluiting van de dag is een moment gekozen waar we iedereen bij kunnen betrekken. Daarom wordt de Nationale Toost, op Koningsdag, in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen. Ook in Tilburg. Op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas om 16:00 uur!

Uiteraard willen wij zoveel mogelijk Tilburgse ‘oranje’ momenten zien. Post daarom je foto’s en filmpjes van jouw Koningsdagmoment op social media en tag @OranjeComitéTilburg. Samen kleuren we Tilburg oranje! Gebruik #KoningsdagTilburg2020 #TilburgVlagtSamen

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
[email protected]

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op