De Schakel
Reportage
Koningsdag in het Brendersstraatje 2018

Het kan je niet ontgaan zijn, Koningsdag! Vrijdag vierde heel Nederland weer de verjaardag van zijne Koninklijke Hoogheid. En uiteraard was dat in het Brendersstraatje in Berkel-Enschot niet anders. Wat leek, het hele dorp was uitgelopen voor deze feestelijke middag.…

Het kan je niet ontgaan zijn, Koningsdag! Vrijdag vierde heel Nederland weer de verjaardag van zijne Koninklijke Hoogheid. En uiteraard was dat in het Brendersstraatje in Berkel-Enschot niet anders. Wat leek, het hele dorp was uitgelopen voor deze feestelijke middag.

Oud Hollandse spelletjes
Stichting Jeugdwerk heeft weer alles uit de kast getrokken om het de kinderen en hun ouders naar de zin te maken. De kinderen kochten een activiteitenkaart met alle aanwezige spelletjes er op. Zo mochten zij sjoelen, blik gooien, een levensgrote versie van Jenga spelen of een mooie kroon knutselen. Ook konden zij naar hartenlust rennen, springen en hangen op de stormbaan en het springkussen. Het laatste vinkje op de kaart was voor ranja en wat lekkers. Dat ging er wel in na al dat spelen!

Vrijmarkt en Brendersstraatje
Ook de vrijmarkt kon natuurlijk niet ontbreken; kraampjes met oud speelgoed, kleding of boekjes kleurden het grasveld oranje. Tevens was het een mooie gelegenheid voor pottenbakker Camiel Potters om zijn vaardigheden te tonen en hadden kinderen en volwassenen de gelegenheid om het zelf eens uit te proberen. Ook boden twee meiden, onder toeziend oog van hun vader, al voor het 4e jaar op rij, trots een ritje op hun paard aan.

Er was voor iedereen wat wils op deze mooie dag! Net toen het zonnetje door de wolken heen brak, speelden “The Rockin’ Drifters swingende Rock & Roll zoals “Living Doll” en “Johnny be good”. Ook Fien en Fleur deden een duit in het zakje bij de talentenjacht; samen zongen zij “Fight song”. Om 15.30 was er een pubquiz en de sfeer zat er de hele dag goed in!

Op naar de volgende bruisende en hopelijk weer zonnige verjaardag van onze Koning!

Tekst: Kelly Heijzelaar
Foto: Iris de Groot
Fotoalbum en video van IDG design staan op schakel-nu.nl

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op