De Schakel
Van Berkelse Bodem
Komkommersalade met (zoete aardappel) friet en vis

De komkommertijd is weer aangebroken, althans bij mij in de kas. Ik heb veel snackkomkommers staan, omdat dat zo lekker weg eet. Ik geef ze ook mee naar school aan de kinderen.  Mijn tuin ligt er ondanks dat ik soms…

De komkommertijd is weer aangebroken, althans bij mij in de kas. Ik heb veel snackkomkommers staan, omdat dat zo lekker weg eet. Ik geef ze ook mee naar school aan de kinderen.  Mijn tuin ligt er ondanks dat ik soms wat mopper, prima bij. Het is er lekker weelderig, het groeit goed. Enorm veel aardbeien heb ik er de afgelopen tijd afgehaald en daarnaast blauwe, rode en kruisbessen. Nu is het nog even wachten op de bramen, frambozen en natuurlijk ook nog allemaal soorten groenten. Met dit heerlijke zomerse weer heb ik vaak zin in salades die kan je voor de lunch eten of lekker combineren met iets voor het avondeten. Ik heb de salade gecombineerd met zoete aardappel en vis. Mijn kinderen vinden vissticks lekker, dus die hebben we erbij gegeten. Deze salade is ook ideaal voor op vakantie, deze staat tenslotte weer op het punt van beginnen. Geniet van waar je bent deze zomer.

Ingrediënten 4 personen:

1 komkommer

1 rode ui

3 eetlepels volle yoghurt

citroensap

1 eetlepels water

5 gr dille fijn gehakt of wat gedroogde dille

1 teen knoflook geperst

2 eetlepels geroosterde zonnebloempitten

1 appel

4 abrikozen of ander zomerfruit

peper en zout

 

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de ui in halve ringen en de appel en abrikozen in stukjes. Meng voor de dressing de volle yoghurt met een eetlepel water, citroensap, dille en geperste teen knoflook. Rooster in een koekenpan de zonnebloempitten voor een paar minuten, zodat ze wat donkerder gekleurd zijn.

Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing nu aan de komkommer, appel, abrikoos en rode ui toe. Voeg als laatste de zonnebloempitten toe aan de salade.

Eet smakelijk

Ellen de Visser

 

 

 

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op