De Schakel
Uitgelicht
Koffietijd (aflevering 4)

Elkaar ontmoeten met een kop koffie of thee… In een serie van 6 artikelen maakt u kennis met Koffietijd, een kleinschalig sociaalmaatschappelijk initiatief voor kwetsbare ouderen. Aflevering 4 ‘Het belang van vrijwilligerswerk is me met de paplepel ingegoten. Net als…

Elkaar ontmoeten met een kop koffie of thee…

In een serie van 6 artikelen maakt u kennis met Koffietijd, een kleinschalig sociaalmaatschappelijk initiatief voor kwetsbare ouderen.

Aflevering 4

‘Het belang van vrijwilligerswerk is me met de paplepel ingegoten. Net als sporten, dat een vanzelfsprekendheid was binnen ons gezin’, vertelt Claudia Kuiper (51) enthousiast. Beide activiteiten combineert ze bij Tennisclub De Rauwbraken; 15 jaar geleden werd Claudia lid van de tennisvereniging, ze zat 8 jaar in de jeugdcommissie en nu 3 jaar in het bestuur waarvan de laatste 2 jaar als vicevoorzitter. In het dagelijks leven is Claudia doktersassistente. Na 32 jaar in Rijen gewerkt te hebben, startte ze eind vorig jaar bij Praktijk Koningshof in Koningsoord.

TC de Rauwbraken faciliteit met trots Koffietijd

‘Als tennisvereniging vinden we het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan Berkel-Enschot. We willen graag de verbinding leggen met ons dorp en zijn er daarom trots op dat we Koffietijd kunnen en mogen faciliteren! Het bestuur werd voor Koffietijd benaderd door Hanny Robben, toenmalig dorpsraadslid. Omdat mijn vader Alzheimer had, vond ik het logisch om dit project ouderenzorg op me te nemen. We hebben zo’n mooi nieuw paviljoen, dat willen we graag delen met de oudere generatie’, legt Claudia uit.

 

De gasten van Koffietijd kunnen op deze prachtige locatie heerlijk binnen en toch buiten zitten. Drie ochtenden per week wordt er steeds een klein groepje van zo’n 10 personen ontvangen. De hellingbaan naast de trap maakt het paviljoen voor iedereen toegankelijk. De gasten starten de ochtend rustig op in de aparte vergaderruimte, waarna ze zich verplaatsen naar het paviljoen voor een spelletje en de lunch.

De ruimte biedt, met de grote glazen schuifpuien, een wijds uitzicht over de 9 smashcourt tennisbanen en 3 kunstgrasbanen. Met zo’n 700 leden is er altijd wel wat beweging op het terrein.

‘Binnenkort begint de Zomerchallenge. Wanneer andere sporten (zoals handbal, voetbal of hockey) in de zomer stilliggen, kan die jeugd en senioren bij ons komen tennissen. Dat vinden de ouderen ook erg leuk. Iedereen voelt zich hier thuis. Er heerst een ongedwongen sfeer, het maakt niet uit wie je bent of wat je doet. Het is vooral altijd heel gezellig!’ besluit Claudia vrolijk.

Voor meer informatie over Koffietijd kunt u contact opnemen met ContourdeTwern: 0610932179

 

Koffietijd is op zoek naar vrijwilligers,
ook voor het vervoer!
Kun jij ons helpen?
Bel 0610932179

 

Tekst: Ingrid Roets

Foto: Bas Haans

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op